FânFest 2010 - între 13 şi 15 august, la Roşia Montană

Cea de-a cincea ediţie a festivalului FânFest se desfăşoară în perioada 13 - 15 august, la Roşia Montană.

127 afișări
Imaginea articolului FânFest 2010 - între 13 şi 15 august, la Roşia Montană

FânFest 2010 - între 13 şi 15 august, la Roşia Montană (Imagine: Cristian Movila/Mediafax Foto)

Echipa Campaniei Salvaţi Roşia Montană, alături de numeroase asociaţii partenere, anunţă organizarea celei de-a V-a ediţii a festivalului FânFest, în perioada 13 - 15 august. Ediţia din acest an -"Roşia Montană ca o mare scenă" - îşi propune să crească vizibilitatea campaniei Salvaţi Roşia Montană, să impulsioneze dezvoltarea economică durabilă a zonei, precum şi să promoveze nominalizarea regiunii ca sit UNESCO protejat.

Festivalul FânFest a fost organizat pentru prima dată în 2004, când mai multe ONG-uri şi activişti din cadrul campaniei Salvaţi Roşia Montană au avut iniţiativa unui mare eveniment în aer liber, prin care să se promoveze potenţialul de dezvoltare alternativă şi peisajul cultural şi natural al Roşia Montană. De atunci şi până în 2007, festivalul FânFest a avut loc în fiecare vară la Roşia Montană, timp în care a atras zeci de mii de participanţi. Festivalul a inclus o varietate de activităţi, cum ar fi concerte de muzică, piese de teatru, tururi ghidate ale zonei, prezentări de carte, proiecţii de film, standuri de prezentare şi proiecte demonstrative organizate de numeroase ONG-uri de mediu din România şi din străinătate, târguri de produse tradiţionale şi ecologice etc.

Noutatea ediţiei din 2010 este aceea că evenimentul va avea loc în satul Roşia Montană, spre deosebire de ediţiile anterioare, când a avut loc pe platoul Jig-Vaidoaia, situat deasupra satului Roşia Montană.

Participanţii se vor putea caza la gospodăriile localnicilor - pagina web a evenimentului va cuprinde o bază de date completă a posibilităţilor de cazare - sau îşi vor putea instala corturile în zone special marcate în acest sens.

Activităţile FânFest 2010 vor ţinti în principal promovarea valorii peisajului cultural al Roşia Montană şi vor îmbina conferinţe, dezbateri, lansări de carte, standuri şi prezentări ale ONG-urilor de mediu active din România, poveşti vechi din bătrâni în jurul focului, concerte în aer liber, piaţa de produse tărăneşti tradiţionale şi ecologice, demonstraţii de gătit după reţete tradiţionale şi standuri de degustare, ateliere interactive de artă şi meşteşuguri cu activităţi sportive şi de recreere în aer liber - cros, căţărări, ciclism montan şi trekking -, dar şi proiecţii de filme artistice şi documentare pe probleme de mediu şi schimbări sociale sau dedicate copiilor.

Mesajul festivalului din acest an va fi dus pe scenă de formaţii ca Luna Amară, Grimus, Ţapinarii, Tunderground, Zum, The Others şi Chilli Familli.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici