Faye Dunaway va debuta ca regizor la vârsta de 70 de ani

Actriţa americană Faye Dunaway va debuta ca regizor în 2011, la vârsta de 70 de ani, odată cu lansarea pe marile ecrane a primului ei lungmetraj, un film inspirat din viaţa celebrei cântăreţe de operă Maria Callas, informează contactmusic.com.

48 afișări
Imaginea articolului Faye Dunaway va debuta ca regizor la vârsta de 70 de ani

Faye Dunaway va debuta ca regizor la vârsta de 70 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actriţa americană, în vârstă de 69 de ani, a început încă de anul trecut producţia pentru primul ei lungmetraj în calitate de regizor, după ce a achiziţionat drepturile de ecranizare a piesei de teatru "Master Class".

Însă, în pauzele dintre filmări, Faye Dunaway a luat decizia de a participa în 2010 la toate marile festivaluri de film din lume, cu scopul de a învăţa cât mai multe lucruri din experienţa marilor regizori.

Într-un interviu acordat site-ului WENN.com, cu ocazia Festivalului de Film de la New York, actriţa americană a declarat: "Am filmat jumătate din acest lungmetraj şi am mers în ultimul an la multe festivaluri, am văzut şi revăzut multe filme, am studiat tehnicile cinematografice şi am învăţat de la marii cineaşti".

Cu această ocazie, actriţa a declarat că nu se grăbeşte să finalizeze cât mai repede acest proiect regizoral, deoarece a aşteptat oricum destul de mult timp înainte de a trece în spatele camerei de filmat.

"Nu credeam că eram pregătită pentru acest lucru. O femeie are nevoie de mai mult timp - femeile devin mame şi sunt ocupate mai întâi cu aceste lucruri", a explicat actriţa americană.

Faye Dunaway este o actriţă americană laureată în 1977 cu premiul Oscar pentru rolul din drama "Reţeaua/ Network", după două nominalizări anterioare, obţinute pentru rolurile din filmele "Bonnie şi Clyde" (1967) şi "Cartierul chinezesc/ Chinatown" (1974). Faye Dunaway, considerată una dintre cele mai versatile actriţe de la Hollywood, a jucat în numeroase filme de referinţă, precum "Afacerea Thomas Crown" (atât în filmul original din 1968, cât şi în remake-ul din 1999), "Infernul din zgârie-nori" (1974), "Cele trei zile ale condorului" (1975), "Draga mea mamă" (1981) şi "Arizona Dream" (1993).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici