Femeile, "subreprezentate" în filmele nominalizate la premiile Oscar

Femeile sunt "subreprezentate" în filmele nominalizate la premiile Oscar, potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători americani, care a analizat rolurile încredinţate bărbaţilor şi femeilor în lungmetrajele selectate la ceremonia hollywoodiană în ultimii 30 de ani.

1 afișare
Imaginea articolului Femeile, "subreprezentate" în filmele nominalizate la premiile Oscar

Femeile, "subreprezentate" în filmele nominalizate la premiile Oscar

Cercetătorii de la Şcoala Annenberg din cadrul Universităţii California de Sud (USC) din Los Angeles au luat în considerare 150 de lungmetraje finaliste la premiul Oscar pentru cel mai bun film, în perioada 1977 - 2006, şi au numărat rolurile jucate de bărbaţi şi pe cele interpretate de femei.

"Din 6.833 de personaje unice evaluate, doar 27,3% sunt femei (...) echivalentul unei femei la o medie de 2,66 bărbaţi", au explicat cercetătorii, care sunt de părere că lucrurile nu au evoluat semnificativ în aceşti ultimi 30 de ani.

"Din nefericire, femeile sunt subreprezentate în aceste prestigioase filme", a spus Stacy Smith, unul dintre autorii studiului.

Cel mai şocant lucru în ceea ce priveşte participarea femeilor la realizarea filmelor nominalizate la Oscar este că, în cei 79 de ani de la crearea ceremoniei, nicio reprezentantă a sexului frumos nu a câştigat premiul pentru cea mai bună regie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici