Festival de modă la Sibiu: Depoul CFR, aeroportul şi un bazin de înot, transformate în catwalk

Colecţiile mai multor designeri din ţară vor fi prezentate, la sfârşitul lunii iunie, în cadrul unui festival de modă de la Sibiu, paradele vestimentare urmând să aibă loc în curtea Palatului Brukenthal din Avrig, în Depoul CFR, în Aeroportul Sibiu sau la un bazin de înot.

277 afișări
Imaginea articolului Festival de modă la Sibiu: Depoul CFR, aeroportul şi un bazin de înot, transformate în catwalk

Festival de modă la Sibiu: Depoul CFR, aeroportul şi un bazin de înot, transformate în catwalk (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de organizatori, în perioada 25 - 30 iunie va avea loc la Sibiu cea de-a şasea ediţie a festivalului de modă Feeric Fashion Days, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Fiecare designer care va avea în festival prezentare individuală a vizionat locaţia de desfăşurare înainte să îşi creeze colecţia. Toate colecţiile vor fi în completă armonie cu spaţiul de desfăşurare tocmai pentru a pune în valoare creaţiile artistice ale designerilor”, a declarat Mitichi Preda, organizatorul Feeric Fashion Days, citat în comunicat.

Astfel, în curtea Palatul Brukenthal din Avrig - fosta reşedinţă de vară a baronului Brukenthal - va avea loc prima prezentare de modă prin apă din cadrul evenimentului. Manechinele, îmbrăcate în noua colecţie semnată Bianca Popp, vor defila pe cursul pârâului din curtea Palatului.

Terminalul "Sosiri" al Aeroportului Sibiu va găzdui cea de-a doua prezentare individuală, a designerului Adriana Goilav.

În oraşul istoric vor avea loc două prezentări de modă, una dintre ele realizată pe o pasarelă care va uni turnurile vechii cetăţi a Sibiului. Aici îşi va prezenta colecţia Natalia Vasiliev. Pasajul Scărilor va fi un alt loc de prezentare a colecţiilor de modă.

"Cele mai spectaculoase prezentări individuale ale acestei ediţii de festival se anunţă a fi cele din ultimele două zile. Sâmbătă, în 29 iunie, în Depoul CFR, 20 de fotomodele vor defila de-a lungul liniilor de cale ferată, plecând din depoul de reparaţii spre placa turnantă, unde şina de cale ferată va roti în faţa spectatorilor întreaga colecţie, la 360 de grade. Duminică dimineaţă, apa din bazinul Băii Neptun (bazin de înot aparţinând de Primăria Sibiu – n.r.) se va «retrage» pentru a face loc unei prezentări de modă în bazin”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, o parte din spectatori vor lua loc de-o parte şi de alta a pasarelei, chiar pe fundul bazinului.

În plus, secţia de Design vestimentar din cadrul Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu va prezenta o colecţie colectivă care reuneşte creaţii ale studenţilor din cei trei ani.

Feeric Fashion Days este un eveniment organizat de Fundaţia Mitichi şi cofinanţat de Primăria Sibiu şi Consiliul Local, prin Casa de Cultură a municipiului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici