Festivalul Cerbul de Aur va avea o ediţie aniversară în iulie 2008

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur va fi organizat, în 2008, la Braşov, după o pauză de doi ani, ediţia din anul următor urmând a fi una aniversară, care celebrează 40 de ani de la debutul festivalului, în 1968.

5 afișări
Imaginea articolului Festivalul Cerbul de Aur va avea o ediţie aniversară în iulie 2008

Festivalul Cerbul de Aur va avea o ediţie aniversară în iulie 2008

Festivalul Cerbul de Aur 2008 va fi organizat în luna iulie, la Braşov, urmând să se desfăşoare tot în locaţia consacrată - Piaţa Sfatului din centrul oraşului, a declarat pentru MEDIAFAX George Scripcaru, primarul Braşovului.

De asemenea, Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat, în şedinţa de miercuri, promovarea, în regim de campanie socială, a ediţiei de anul acesta a Festivalului Cerbul de Aur.

Utima ediţie a Festivalului Cerbul de Aur a avut loc în septembrie 2005. În 2006, TVR a anunţat că festivalul îşi va schimba locul de desfăşurare pentru "reinventarea brandului", pentru ca mai apoi să anuleze complet evenimentul, motivând lipsa unui buget aferent, televiziunea publică implicându-se în derularea mai multor proiecte de anvergură, precum "TVR 50" sau Eurovision Junior.

Cerbul de Aur a avut parte de o istorie sincopată, fiind întrerupt în anul 1972 şi reluat abia după 20 de ani, în 1992.

Conform tradiţiei, festivalul are două componente: concursul internaţional şi recitalurile invitaţilor.

Festivalul Cerbul de Aur, a cărui primă ediţie a avut loc în anul 1968, a adus de-a lungul timpului, pe scena sa, în calitate de concurenţi sau cu titlul de staruri internaţionale invitate, nume celebre precum Julio Iglesias, Christina Aguilera, Ricky Martin, Joe Cocker, Toto Cutugno, Scorpions, Pink, Patricia Kaas, Kenny Rogers, Boy George, Ray Charles, Kylie Minogue, Diana Ross sau Vaya con Dios.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici