Festivalul Glastonbury amână ediţia din 2020, la doar câteva zile după ce nume mari ale muzicii şi-au confirmat participarea

  • Organizatorii festivalului Glastonbury din Marea Britanie au anunţat că amână ediţia care ar fi aniversat o jumătate de secol de la înfiinţare.
  • Pentru marcare a 50 de ani de la prima ediţie a manifestări îşi confirmaseră prezenţa artişti ca Taylor Swift, Paul McCartney şi Kendric Lamar.
  • Anularea manifestării din 2020 ar aduce pierderi de până la 100 de milioane de lire sterline.
338 afișări
Imaginea articolului Festivalul Glastonbury amână ediţia din 2020, la doar câteva zile după ce nume mari ale muzicii şi-au confirmat participarea

Sursa foto: Profimedia

Organizatorii festivalului Glastonbury au anunţat, miercuri, anularea ediţiei aniversare programate în perioada 24-28 iunie.

Anunţul a venit la câteva zile după ce au fost confirmate prezenţele unor nume ca Taylor Swift, Paul McCartney şi Kendrick Lamar.

Manifestarea care are loc la Worthy Farm, în Somerset, Marea Britanie, îi mai avea în program pe cei de la Pet Shop Boys, pe Dua Lipa şi Noel Gallagher.

Decizia de amânare a fost luată pe fondul măsurilor de limitare a infecţiilor cu noul coronavirus.

Anularea manifestării din 2020 se estimează că ar aduce pierderi de până la 100 de milioane de lire sterline, arată The Guardian

Festivalul Glastonbury, care nu a fost organizat în 2012 pentru a nu afecta desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Londra şi nici anul trecut, are loc în mod tradiţional în ultimul weekend din luna iunie.

Festivalul Glastonbury atrage, în medie, 170.000 de spectatori în fiecare an, fiind organizat pe un platou ce aparţine unei ferme de lapte din comitatul Somerset. Evenimentul a fost lansat după moartea lui Jimi Hendrix, în 1970. Participanţii la prima ediţie au plătit o liră sterlină, primind în schimb lapte de la fermă şi putându-i asculta pe Marc Bolan şi Al Stewart.

O perioadă, festivalul nu a mai fost organizat anual, însă în anii '90 a căpătat anvergura internaţională pe care o are şi în prezent. Evenimentul a permis unor trupe precum Radiohead, care au cântat la Glastonbury în 1997, Coldplay, după reprezentaţia din 2002, şi Muse, prin concertul din 2004, să îşi croiască drumul către succes.

În 2020, organizatorii ar fi sărbătorit 50 de ani de festival.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici