Fiecare britanic a plătit 0,83 euro, anul trecut, pentru regina Elizabeth a II-a

Întreţinerea reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii l-a costat pe fiecare britanic 83 de eurocenţi, conform unui raport oficial realizat de serviciul contabil regal pentru anul financiar trecut, care s-a încheiat pe 31 martie 2008.

82 afișări
Imaginea articolului Fiecare britanic a plătit 0,83 euro, anul trecut, pentru regina Elizabeth a II-a

Fiecare britanic a plătit 0,83 euro, anul trecut, pentru regina Elizabeth a II-a

Potrivit raportului publicat vineri, anul financiar precedent, întreţinerea reginei l-a costat pe fiecare contribuabil 92 de eurocenţi.

Cheltuielile casei regale au crescut de la 37,3 milioane de lire sterline în 2006/ 2007, la 40 de milioane de lire sterline (50,44 milioane de euro) anul trecut, a indicat palatul Buckingham. Acesta şi-a exprimat bucuria că, în sfârşit, anul trecut au fost efectuate numeroase lucrări de restaurare şi renovare necesare reşedinţelor oficiale ale reginei.

"Cheltuielile legate de călătoriile regale, care evoluează de la un an la altul, au progresat, din cauza numeroaselor vizite în străinătate făcute la cererea Ministerelor Afacerilor Externe şi al Comerţului", a explicat Sir Alan Reid, contabilul reginei.

Acesta a deplâns menţinerea bugetului anual de 15 milioane de lire sterline (18,91 milioane de euro) pentru cel puţin următorii trei ani, acordat de Ministerul Culturii pentrru întreţinerea palatelor oficiale.

"Fondurile nu au mai fost crescute de 12 ani, amânările proiectelor indispensabile de întreţinere continuă să se acumuleze. În lipsa unei creşteri a fondurilor, întârzierea lucrărilor poate ajunge la 32 de milioane de lire sterline", a subliniat acesta.

Lista civilă a reginei, adică bugetul alocat pentru îndeplinirea funcţiilor sale oficiale, a crescut de la 500.000 de lire sterline la 12,7 milioane, în timp ce călătoriile regale au costat 6,2 milioane de lire sterline (o creştere de 10%). Vizita în Statele Unite, cu ocazia împlinirii a 400 de ani de la întemeierea primei colonii britanice permanente, Jamestown din Virginia, a fost cea mai costisitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici