Filmările pentru "Marţi, după Crăciun" ar putea începe în noiembrie

Filmările pentru proiectul "Marţi, după Crăciun", de Radu Muntean, care a obţinut cea mai mare finanţare la sesiunea de concurs noiembrie-decembrie 2008 a Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), ar putea începe în noiembrie, a declarat pentru MEDIAFAX regizorul.

35 afișări
Imaginea articolului Filmările pentru "Marţi, după Crăciun" ar putea începe în noiembrie

Regizorul Radu Muntean (Imagine: Mediafax Foto)

Proiectul lui Radu Muntean, povestea unui bărbat care iubeşte două femei, a obţinut un credit de 1.366.300 de lei (aproximativ 318.000 euro), în urma concursului organizat de CNC, clasându-se pe primul loc în ierarhia realizată de comisia de evaluare.

Regizorul a spus că suma alocată de CNC a fost sub cea solicitată de producătorul filmului. Bugetul estimat pentru proiectul "Marţi, după Crăciun" este de aproape 800.000 de euro, potrivit lui Radu Muntean.

"Încă nu ştiu dacă producătorul meu va face sau nu contestaţie. Din câte ştiu, puteam primi peste 1.400.000 (de lei, n.r.), fiind pe primul loc în clasament. În rest, aşteptăm răspunsul unor posibili coproducători europeni, dar şi al câtorva parteneri mai vechi, care au cofinanţat şi ultimele două filme pe care le-am făcut", a spus Radu Muntean.

Regizorul a adăugat că, în principiu, a hotărât care vor fi cei trei actori care vor deţine rolurile principale, însă aşteaptă perioada de după probe, pentru a le face public numele.

Radu Muntean a mai regizat:

"Furia" (2002), primul său lungmetraj,

"Hârtia va fi albastră" (2006) - nominalizat la Leopardul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, în 2007, şi recompensat cu un premiu special la Cottbus Film Festival of Young East European Cinema

"Boogie" (2008), recompensat, recent, cu patru premii Gopo, pentru regie, roluri principale (Dragoş Bucur şi Anamaria Marinca) şi rol secundar masculin (Mimi Brănescu).

Citeşte şi:

Radu Muntean - cea mai mare finanţare la concursul CNC

Câştigătorii celei de-a treia ediţii a Premiilor Gopo

Radu Muntean, premiul Gopo pentru cea mai bună regie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici