Filmul "12 Years a Slave" a primit patru nominalizări la premiile Sindicatului actorilor americani - VIDEO

Filmul "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave", regizat de Steve McQueen, a primit, miercuri, patru nominalizări la premiile decernate de Sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild/ SAG), inclusiv la categoria "cea mai bună distribuţie dintr-un lungmetraj".

146 afișări
Imaginea articolului Filmul "12 Years a Slave" a primit patru nominalizări la premiile Sindicatului actorilor americani - VIDEO

Filmul "12 Years a Slave" a primit patru nominalizări la premiile Sindicatului actorilor americani

La această categorie au mai fost nominalizate filmele "August: Osage County", "Dallas Buyers Club", "The Butler" şi "American Hustle", informează Reuters.

SAG Awards este una dintre cele mai urmărite gale din sezonul premiilor cinematografice de la Hollywood, care culminează cu ceremonia Oscar, în luna martie, întrucât actorii alcătuiesc una dintre cele mai mari categorii din rândul membrilor cu drept de vot din cadrul Academiei de film americane.

Din acest motiv, nominalizaţii lor vor primi multe voturi de la membrii Academiei de film americane, organizaţia care înmânează premiile Oscar.

La categoria "cel mai bun actor într-un film" au fost nominalizaţi Bruce Dern ("Nebraska"), Chiwetel Ejiofor ("12 Years a Slave"), Tom Hanks ("Captain Phillips"), Mathew McConaughey ("Dallas Buyers Club") şi Forest Whitaker ("The Butler").

La categoria "cea mai bună actriţă dintr-un film" au fost nominalizate Cate Blanchett ("Blue Jasmine"), Sandra Bullock ("Gravity"), Judi Dench ("Philomena"), Meryl Streep ("August: Osage County") şi Emma Thompson ("Saving Mr. Banks").

Barkhad Abdi ("Captain Phillips"), Daniel Bruhl ("Rush"), Michael Fassbender ("12 Years a Slave"), James Gandolfini ("Enough Said") şi Jared Leto ("Dallas Buyers Club") au fost nominalizaţi la categoria "cel mai bun actor în rol secundar".

La categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar" au fost nominalizate Jennifer Lawrence ("American Hustle"), Lupita Nyong'o ("12 Years a Slave"), Julia Roberts ("August: Osage County"), June Squibb ("Nebraska") şi Oprah Winfrey ("The Butler").

În domeniul televiziunii, la categoria "cea mai bună distribuţie într-un serial-dramă" au fost nominalizaţi actorii din producţiile "Boardwalk Empire", "Breaking Bad", "Downton Abbey", "Game of Thrones" şi "Homeland".

La categoria "cea mai bună distribuţie într-un serial-comedie" au fost nominalizate producţiile TV "30 Rock", "Arrested Development", "The Big Bang Theory", "Modern Family" şi "Veep".

Filmul "Argo", regizat de Ben Affleck, a fost marele câştigător al galei Sindicatului actorilor americani (Screen Actors Guild/ SAG) din 2013, unde a câştigat premiul pentru cea mai bună distribuţie.

Premiul pentru cea mai bună distribuţie acordat de Sindicatul actorilor americani este echivalentul premiului Oscar pentru cel mai bun film acordat de Academia americană.

Sindicatul actorilor americani este format din aproximativ 120.000 de artişti de film şi televiziune. Premiile SAG pot oferi o idee despre actorii favoriţi în cursa pentru premiile Oscar - cu o rată de succes de 50% -, acordate de Academia de film americană pe 2 martie 2014.

Cea de-a 20-a gală SAG Awards va avea loc pe 18 ianuarie la Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici