Filmul "Carol I", va avea premiera sâmbătă, la CinemaPro

Lungmetrajul "Carol I", de Sergiu Nicolaescu, va avea premiera de gală la CinemaPro din Capitală, sâmbătă, când va fi lansat, de asemenea, DVD-ul cu acest film, informează MediaPro Distribution.

76 afișări
Imaginea articolului Filmul "Carol I", va avea premiera sâmbătă, la CinemaPro

Regizorul Sergiu Nicolaescu (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Cu o zi înainte de gala de la CinemaPro, filmul "Carol I" va fi difuzat la cinematografele Union şi The Light din Bucureşti.

Acţiunea filmului se petrece în vara anului 1914. La 75 de ani, regele Carol I, întemeietorul României moderne, trăieşte retras în castelul Peleş. O are alături pe regina Elisabeta, soţie devotată şi prietenă de suflet. Monarhul înfruntă cu sobrietate suferinţele fizice ale bătrâneţii. Însă acestea nu sunt nimic pe lângă frământările sale morale. Carol I este într-o poziţie dificilă: onoarea şi rădăcinile de familie îi dictează să intre în război alături de Germania şi Austro-Ungaria, opinia publică cere ca ţara să rămână neutră.

Bătrânul rege îşi joacă ultima carte în Consiliul de Coroană. El încearcă să îi convingă pe reprezentanţii poporului să voteze pentru intrarea în război de partea Puterilor Centrale.

Rolul lui Carol I este jucat de Sergiu Nicolaescu, Marina Procopie interpretează rolul reginei Elisabeta, în timp ce rolul reginei Maria a revenit Andreei Măcelaru Şofron.

Acesta este unul dintre puţinele filme din cinematografia românească în care Carol I apare ca personaj, celelalte două fiind "Independenţa României" (1912, actor Aristide Demetriade, regia Grigore Brezeanu) şi "Restul e tăcere" (2007, actor Alexandru Hasnas, regia Nae Caranfil). O producţie a MediaPro Pictures, "Carol I" a fost filmat în vara anului trecut.

Filmul marchează o premieră în cinematografia românească - acelaşi actor joacă la vârste diferite acelaşi personaj, în două filme distincte: Sergiu Nicolaescu a jucat rolul regelui Carol I atât în "Pentru patrie" (1977, regia Sergiu Nicolaescu), cât şi în "Carol I" (2009).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici