Filmul "Eu când vreau să fluier, fluier" va avea premiera românească pe 25 martie

Filmul "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, dublu premiat la Berlinală, va avea premiera oficială în România pe 25 martie şi va fi difuzat în cinematografe din 26 martie, a anunţat echipa lungmetrajului, marţi, într-o conferinţă de presă.

75 afișări
Imaginea articolului Filmul "Eu când vreau să fluier, fluier" va avea premiera românească pe 25 martie

Filmul "Eu când vreau să fluier, fluier" va avea premiera românească pe 25 martie (Imagine: Mediafax Foto)

La conferinţa de presă, care a avut loc la un hotel din Capitală, au fost prezenţi regizorul Florin Şerban, producătorii Cătălin şi Daniel Mitulescu, de la Strada Film, precum şi actorii George Piştereanu, Ada Condeescu şi Clara Vodă.

După vizionarea trailerului peliculei, Florin Şerban a spus că filmul are "elemente de acţiune" şi "o poveste de dragoste surprinzătoare şi cuceritoare".

"Cred că ceea ce a adus filmul nostru în faţă a fost forţa. (...) Pentru un regizor, cel mai important este ce se întâmplă la prima proiecţie, dacă există o vibraţie în sală", a spus Florin Şerban, amintindu-şi că la premiera de la Festivalul de Film de la Berlin "se auzea dacă aruncai un ac în sală".

La rândul ei, actriţa Ada Condeescu a povestit că i-a plăcut experienţa covorului roşu de la Berlinală, unde filmul a avut premiera mondială, însă ea şi George Piştereanu (actorii în rolurile principale, n.r.) erau nerăbdători să intre la premieră, fiind prima proiecţie şi pentru ei şi dorind să vadă, de asemenea, reacţia publicului.

George Piştereanu şi Ada Condeescu joacă în film alături de actori precum Clara Vodă, Mihai Constantin şi Marian Bratu. Din distribuţia filmului fac parte şi 17 deţinuţi şi foşti deţinuţi. Regizorul a spus că intenţionează să prezinte filmul în penitenciare, să le arate deţinuţilor că, dacă vor să facă ceva, pot face ceea ce îşi propun.

Lungmetrajul de debut al lui Florin Şerban, "Eu când vreau să fluier, fluier", a primit două trofee - Marele Premiu al Juriului-Ursul de Argint şi distincţia "Alfred Bauer", oferită pentru noi perspective în arta cinematografică, la cea de-a 60-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, încheiată sâmbătă.

"Premiiile astea nu înseamnă nimic altceva decât un început", a spus Florin Şerban.

Producătorul şi coscenaristul filmului, Cătălin Mitulescu, a spus, la rândul său, că acesta este cel de-al treilea lungmetraj produs de Strada Film. "Nu ştiu dacă e un alt tip de cinema, pot spune că e cinema-ul pe care noi îl iubim. Ne propunem să facem film care să ajungă la public. Cu filmul ăsta vrem să avem succes în România. Asta înseamnă şi să lansăm nişte actori, publicul să urmărească în continuare filmele lor", a spus Mitulescu.

De asemenea, Cătălin Mitulescu a apreciat că "Eu când vreau să fluier, fluier" se poate compara cu orice film proiectat la mall în privinţa calităţilor tehnice.

Filmul a avut un buget de circa 900.000 de euro, din care finanţare de la Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) în valoare de 250.000 de euro, a precizat Daniel Mitulescu. Totodată, proiectul "Eu când vreau să fluier, fluier" a primit două premii la Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo: în 2009 a primit servicii de postproducţie în valoare de 80.000 de euro, iar în 2008 a primit premiul The Magic Box Service la CineLink.

Regizorul Florin Şerban are în pregătire un nou proiect de lungmetraj, intitulat "El Rumano", care va aborda problema copiilor români lăsaţi în urmă de părinţii care au plecat să muncească în străinătate. Proiectul a fost prezentat tot la Berlinală, la Piaţa de coproducţii, în programul Rotterdam-Berlinale Express.

Lungmetrajul "Eu când vreau să fluier, fluier" este o poveste despre emoţie şi despre lupta cu sinele pentru eliberarea sufletului, traseu spus prin luptă fizică, mimică şi, uneori, cuvinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici