Filmul "Harry Potter şi Prinţul Semipur" va fi lansat pe 15 iulie

Lansarea celei de-a şasea părţi a francizei "Harry Potter", intitulată "Harry Potter şi Prinţul Semipur", va avea loc pe 15 iulie, potrivit reprezentanţilor companiei Warner Bros.

208 afișări
Imaginea articolului Filmul "Harry Potter şi Prinţul Semipur" va fi lansat pe 15 iulie

Filmul "Harry Potter şi Prinţul Semipur" va fi lansat pe 15 iulie

Distribuitorii de film continuă să facă modificări în ceea ce priveşte datele de lansare a peliculelor, cu doar câteva săptămâni înainte de startul sezonului de vară, extrem de important pentru box office-ul internaţional.

Iniţial, compania Warner Bros a stabilit ca următorul episod din saga "Harry Potter" să fie lansat în noiembrie 2008, dar apoi a ales data de 17 iulie 2009.

Potrivit Warner Bros, parte a Time Warner Inc, decizia a fost luată din motive comerciale, sezonul estival fiind propice pentru lansarea superproducţiilor, în această perioadă înregistrându-se 40% din încasările anuale din box office-ul nord-american.

"Am dorit să aşteptăm puţin, pentru a avea un mediu concurenţial înainte de lansare", a declarat Dan Fellman, preşedintele Warner Bros. "Dar cel mai recent film al seriei, lansat într-o zi de miercuri, a avut încasări de 44 de milioane de dolari chiar la debut, aşa că nu avem niciun motiv să nu procedăm la fel şi acum", a adăugat Dan Fellman.

Precedentul film al seriei, "Harry Potter şi Ordinul Phoenix", a fost lansat în iulie 2007 şi a obţinut încasări de 77,1 milioane de dolari în primele cinci zile de la lansare şi de 292 de milioane de dolari doar în Statele Unite.

Ultimul roman al seriei, "Harry Potter and the Deathly Hallows", va fi lansat în două părţi. Astfel, filmul "Harry Potter and the Deathly Hollows I/ Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea I" va fi lansat pe 19 noiembrie 2010, în timp ce "Harry Potter and the Deathly Hollows II" va fi lansat pe 15 iulie 2011.

Cărţile seriei "Harry Potter" s-au vândut în aproximativ 400 de milioane de exemplare la nivel mondial, fiind traduse în peste 60 de limbi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici