Filmul "Lunetistul american", cu Bradley Cooper, de vineri în cinematografele româneşti - VIDEO

Lungmetrajul "Lunetistul american/ American Sniper", de Clint Eastwood, în care Bradley Cooper interpretează rolul lui Chris Kyle, cel mai eficient lunetist din istoria militară a Statelor Unite ale Americii, are vineri premiera în cinematografele din România.

1630 afișări
Imaginea articolului Filmul "Lunetistul american", cu Bradley Cooper, de vineri în cinematografele româneşti - VIDEO

Filmul "Lunetistul american", cu Bradley Cooper, de vineri în cinematografele româneşti - VIDEO (Imagine: captură video)

Potrivit unui comunicat al distribuitorului, Freeman Entertaiment, există mult mai multe lucruri de descoperit despre acest soldat american în afară de abilităţile care l-au transformat în erou.

Chris Kyle, membru al trupelor SEAL, este trimis în Irak cu o singură misiune, aceea de a-i proteja pe fraţii săi de arme. Acurateţea ţintei sale salvează numeroase vieţi pe câmpul de luptă şi, pe măsură ce se duce vestea acţiunilor sale pline de vitejie, el dobândeşte porecla de "Legenda".

Dar reputaţia sa creşte şi dincolo de liniile inamice, ceea ce face ca pe capul lui să fie pus un preţ mare şi să devină ţinta principală a insurgenţilor. În plus, Chris se confruntă cu o luptă acasă: străduinţa de a fi un soţ şi un tată bun de la celălalt capăt al lumii.

În ciuda pericolelor şi a modului în care îi este afectată familia, Chris merge de patru ori în misiune în Irak, devenind o personificare a crezului celor din trupele SEAL: "să nu laşi pe nimeni în urmă". Dar, când revine la soţia sa, Taya Renae Kyle, interpretată de Sienna Miller, şi la copii, Chris realizează că, de fapt, războiul este cel pe care nu-l poate lăsa în urmă.

De două ori nominalizat la premiul Oscar, pentru rolurile din "Scenariu pentru happy-end" şi "Ţeapă în stil american", Cooper este protagonistul filmului, în care joacă alături de Sienna Miller, Jake McDorman, Luke Grimes, Navid Negahban şi Keir O'Donnell.

Câştigător al premiului Oscar, Clint Eastwood ("O fată de milioane", "Necruţătorul") a regizat "Lunetistul american" după un scenariu scris de Jason Hall, pornind de la o carte de Chris Kyle, împreună cu Scott McEwan şi Jim DeFelice. Autobiografia a fost un succes, care a rămas 18 săptămâni pe lista de bestselleruri din The New York Times, dintre care 13, pe primul loc.

Filmul este produs de Clint Eastwood, Robert Lorentz, Andrew Lazar, Bradley Cooper şi Peter Morgan. Tim Moore, Jason Hall, Sheroum Kim, Steve Mnuchin şi Bruce Berman au fost producători executivi.

Echipa lui Eastwood îi mai include şi pe directorul de imagine nominalizat la Oscar Tom Stern ("Schimbul"), pe designerul de producţie nominalizat la Oscar James J. Murakami ("Schimbul") şi designerul de producţie Charisse Cardenas, pe editorul laureat al premiului Oscar Joel Cox ("Necruţătorul") şi pe editorul Gary D. Roach, precum şi pe designerul de costume Doborah Hopper.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici