Filmul "Pescuit sportiv", de Adrian Sitaru, premiat în SUA (Video)

Filmul "Pescuit sportiv", de Adrian Sitaru, a primit premiul secţiunii New Voices/ New Visions la Festivalul Internaţional de la Palm Springs (SUA), care a avut loc între 6 şi 19 ianuarie, informează site-ul Alternative Film Guide.

310 afișări
Imaginea articolului Filmul "Pescuit sportiv", de Adrian Sitaru, premiat în SUA (Video)

Filmul "Pescuit sportiv", de Adrian Sitaru, premiat în SUA

Secţiunea New Voices/New Visions a festivalului american este o categorie rezervată regizorilor care sunt la primul sau la al doilea film.

Filmul lui Sitaru, care va avea premiera românească pe 13 februarie, a concurat alături de producţii din ţări precum Iran, Suedia, Statele Unite şi Italia. Juriul categoriei este format din reprezentanţi ai unor case de distribuţie.

Lungmetrajul de debut al lui Sitaru a fost prezentat în premieră în Statele Unite, la Palm Springs, după ce a fost proiectat în premieră pe continentul nord-american la Festivalul de Film de la Toronto (4 - 13 septembrie).

"Pescuit sportiv", o poveste despre manipulare, minciună, neîncredere şi compromisuri, a reuşit să impresioneze prin tema abordată şi prin distribuţia din care fac parte Maria Dinulescu, Ioana Flora şi Adrian Titieni.

Lungmetrajul a primit două distincţii la Festivalul de Film de la Salonic (14 - 23 noiembrie), premiul juriului şi premiul pentru cea mai bună actriţă, acordat ex-aequo Ioanei Flora şi Mariei Dinulescu.

De asemenea, filmul a mai obţinut Premiul Juriului la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Estoril (14 - 22 noiembrie).

Cea de-a XX-a ediţie a festivalului de la Palm Springs a prezentat 210 filme din 73 de ţări, printre care şi o proiecţie specială a peliculei lui Nae Caranfil, "Restul e tăcere", în secţiunea Awards Buzz, care a inclus 50 dintre propunerile pentru Oscarul pentru film într-o limbă străină.

Printre distincţiile acordate în cadrul festivalului de la Palm Springs s-au numărat cea pentru cel mai bun documentar, acordată peliculei "The Modernism of Julius Shulman", de Eric Bricker (Statele Unite), şi FIPRESCI pentru cel mai bun film într-o limbă străină, care a revenit lui Götz Spielmann, pentru "Revanche".

Premiul Bridging the Borders a revenit documentarului animat "Vals cu Bashir", semnat de Ari Folman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici