FINALA EUROVISION 2013: Pe ce loc s-a situat reprezentanta Moldovei - VIDEO

Aliona Moon, reprezentanta Moldovei la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 11-lea în concursul a cărui finală a avut loc, sâmbătă seară, la Malmö Arena (Suedia), în timp ce Emmelie de Forest din Danemarca a câştigat competiţia, iar Cezar din România s-a situat pe locul al 13-lea.

5504 afișări
Imaginea articolului FINALA EUROVISION 2013: Pe ce loc s-a situat reprezentanta Moldovei - VIDEO

FINALA EUROVISION 2013: Pe ce loc s-a situat reprezentanta Moldovei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aliona Moon a concurat în finala Eurovision 2013 cu o piesă în limba română - "O mie" -, care a obţinut un total de 71 de puncte.

Reprezentanta Moldovei a obţinut punctajul maxim (12 puncte) de la România.

În schimb, publicul din Moldova a votat pentru Ucraina (12 puncte), România (10 puncte) şi Azerbaidjan (8 puncte), pe primele trei locuri.

Finala Eurovision 2013 a fost câştigată de Emmelie de Forest din Danemarca. Aceasta a interpretat piesa "Only Teardrops", care a obţinut un total de 281 de puncte. Astfel, Eurovision 2014 va avea loc în Danemarca.

Ca şi la ediţiile precedente, cele mai multe dintre ţări au votat pe considerente regionale, acordând punctaj maxim în special vecinilor geografici, sau pe considerente politice.

În decizia finală au contat în proporţie de 50% votul telespectatorilor şi 50% votul unui juriu de specialitate.

Ordinea completă a intrării în concurs a celor 26 de ţări participante în finala Eurovision 2013 a fost următoarea: Franţa, Lituania, Moldova, Finlanda, Spania, Belgia, Estonia, Belarus, Malta, Rusia, Germania, Armenia, Olanda, România, Marea Britanie, Suedia, Ungaria, Danemarca, Islanda, Azerbaidjan, Grecia, Ucraina, Italia, Norvegia, Georgia şi Irlanda.

Ediţia de anul acesta a concursului Eurovision s-a desfăşurat la Malmö, în Suedia, după ce reprezentanta acestei ţări, Loreen, a câştigat, anul trecut, celebra competiţie muzicală, cu piesa "Euphoria".

În România, semifinalele şi finala Eurovision 2013 au fost transmise în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici