"Fire and Ice: The Dragon Chronicles", producţie MediaPro Pictures, lansată în SUA

"Fire and Ice: The Dragon Chronicles", primul film produs de o companie românească, MediaPro, pentru piaţa americană va avea premiera sâmbătă, pe Sci Fi Channel, din Statele Unite ale Americii.

422 afișări
Imaginea articolului "Fire and Ice: The Dragon Chronicles", producţie MediaPro Pictures, lansată în SUA

"Fire and Ice: The Dragon Chronicles", producţie MediaPro Pictures, lansată în SUA

Potrivit MediaPro Pictures, producţia, filmată în urmă cu un an, este un fantasy care pleacă de la premisele unui basm clasic: un regat prosper, Carpia, este atacat de un dragon de foc, ce pârjoleşte totul în calea sa.

Când regele crede că nu mai are scăpare şi că trebuie să se recunoască învins, fiica sa, Luisa, împreună cu un cavaler, Gabriel, salvează ţinutul.

"Fire and Ice: The Dragon Chronicles" a reunit nume importante ale cinematografiei mondiale: rolul prinţesei Luisa i-a revenit lui Amy Acker ("Alias", "Supernatural"), Tom Wisdom ("300", "The Sisterhood of the Travelling Pants 2") l-a întruchipat pe Gabriel, Arnold Vosloo ("Mumia", "Diamantul sângeriu") a schimbat registrul şi a interpretat, de această dată, un personaj pozitiv - regele Augustin, iar John Rhys-Davies ("Lord of the Rings: Battle for Middle Earth II - Rise of the Witch King", "Victor Victoria", "Indiana Jones") a intrat pentru o lună de zile în pielea "magicului" Sangimel, prietenul şi sfătuitorul cavalerului Gabriel.

Lor li s-au alăturat Răzvan Vasilescu, în rolul lui Paxian Ru, maleficul consilier al regelui, Oana Pellea, în rolul reginei Remini, Loredana, în rolul Lilei, doica şi prietena prinţesei, Ovidiu Niculescu şi Cabral - regele Qiulock, respectiv Pontiero, mâna dreaptă a acestuia.

Regizorul filmului, Jean Cristophe Comar, este, la rândul său, unul dintre cei mai cunoscuţi realizatori de efecte speciale, în palmaresul său numărându-se şi un premiu la Festivalul de Film de la Cannes, în 1994, pentru "Grosse Fatigue".

În aceeaşi calitate de regizor de efecte speciale, el a semnat şi pelicule precum "Alien: The Resuresction", "Delicatessen" şi "La cite des enfants perdus".

"Fire and Ice: The Dragon Chronicles" marchează şi o altă premieră.

Este primul film pentru care efectele vizuale au fost realizate integral în România, de către MediaPro Magic, divizia de post-producţie a Studiourilor MediaPro. Echipa formată din 41 de persoane şi coordonată de Tony Willis a lucrat timp de opt luni la proiect.

"Dacă pentru o producţie de acest gen sunt realizate aproximativ 150 de shot-uri de efecte vizuale, pentru «Fire and Ice» am creat 517", povesteşte Tony. "Evident, cea mai mare provocare au reprezentat-o dragonii, dar aria de efecte include castele, ţinuturi de gheaţă, o mină de sare şi munţi", a mai adăugat acesta.

"Fire and Ice: The Dragon Chronicles" urmează să fie prezentat în premieră pe Pro TV, în câteva luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici