"Fiul nelegitim" al prinţesei Margareta, are acces la testamentul acesteia

Un bărbat care spune că este fiul nelegitim al prinţesei Margareta, decedată în 2002, şi căruia i s-a refuzat în justiţie accesul la testamentul surorii reginei Elisabeta a II-a pentru a-şi proba filiaţia, a obţinut dreptul de a face apel, informează AFP.

5 afișări
Imaginea articolului "Fiul nelegitim" al prinţesei Margareta, are acces la testamentul acesteia

"Fiul nelegitim" al prinţesei Margareta,are acces la testamentul acesteia

La începutul lunii iulie, Înalta Curte de Justiţie din Londra a respins cererea lui Robert Brown, în vârstă de 51 de ani, un contabil din St Lawrence, Jersey, care a dorit să i se îngăduie accesul la testamentul surorii reginei Elisabeta a II-a pentru a-şi proba astfel sângele albastru.

Bazându-se pe legislaţia drepturilor omului, Brown a contestat o regulă impusă în 1911, aceea că publicul nu are dreptul să cunoască conţinutul testamentelor sigilate ale membrilor familiei regale.

Justiţia a respins cererea lui Brown, după ce a ajuns la concluzia că acesta a acţionat "în simplul scop de a stabili o revendicare neîntemeiată şi imaginară".

Miercuri, bărbatul a obţinut dreptul de a face apel. Data unei noi audieri va fi fixată ulterior.

Născut în Kenya, Brown spune că a fost constrâns să sesizeze justiţia după ce Palatul Buckingham i-a refuzat cererea de a face un test ADN care ar fi putut confirma sau infirma drepturile sale.

Brown şi-a sprijinit cererea pe amintirea unei întâlniri în Kenya cu o femeie, despre care crede că era prinţesa Margareta, pe când era foarte tânăr. Aceasta i-a spus să aibă grijă cum se comportă pentru că "într-o zi ar putea deveni regele Angliei".

De asemenea, în copilărie, mama sa "oficială", Cynthia Brown, a făcut în mai multe rânduri referiri la originea sa. În ceea ce priveşte tatăl său real, Brown spune că acesta ar putea fi căpitanul Peter Townsend sau Robin Douglas-Home, doi bărbaţi care au avut legături binecunoscute cu Margareta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici