Floarea-cadavru, atracţia de la benzinărie. Planta rară înfloreşte după un deceniu

  • Un proprietar de pepinieră din San Francisco a prezentat vecinilor floarea gigantică înflorită, la o benzinărie abandonată.
  • Peste 1.000 de persoane s-au adunat la o benzinărie abandonată din zona golfului din San Francisco pentru a simţi mirosul florii-cadavru.
  • Localnic: „Am vrut doar să-i mulţumesc, pentru că am crezut că nu vom ajunge niciodată să o vedem”.
2039 afișări
Imaginea articolului Floarea-cadavru, atracţia de la benzinărie. Planta rară înfloreşte după un deceniu

Sursa foto: Profimedia

Solomon Leyva, proprietar de pepinieră din Alameda, care se ocupă cu îngrijirea plantelor excepţional de rare, a postat pe reţelele sociale despre amorphophallus titanum. Când a văzut interesul oamenilor pentru floarea uriaşă înflorită a decis să expună planta rară într-o zonă publică, potrivit The Guardian.

„Mi-am luat vagoneta, am coborât în ​​sera mea, am pus floarea cu ajutorul unui prieten, am adus-o până la această clădire abandonată şi oamenii au început să apară", a spus Leyva. El a estimat că până la ora 16.00, cel puţin 1.200 de locuitori au vizitat floarea.

„Toată lumea îmi comentează că ultima dată când au văzut o astfel de plantă a fost la San Francisco şi a existat o barieră şi au trebuit să aştepte ore în şir şi nu li s-a permis să se apropie”, a spus Leyva. 

Himanshu şi Sayali Jain şi-au adus fiul în vârstă de trei ani după ce au urmărit floarea pe reţelele de socializare. „Am vrut doar să-i mulţumesc, pentru că am crezut că nu vom ajunge niciodată să o vedem”, a spus Sayali Jain.

Planta este cunoscută pentru atragerea mulţimilor, datorită aspectului său şi a mirosului. Valurile de vizitatori la o floare-cadavru care se deschidea la grădina botanică din New York în 2016 au descris parfumul său, în mod variabil, ca fiind „murdar”, „mai rău decât o mie de puke” şi „exact ca străzile din Bushwick”.

Floarea-cadavru este extrem de rară, mai puţin de 1.000 rămânând în sălbăticie, potrivit Grădinii Botanice din SUA. Poate creşte până la 3m înălţime şi durează aproximativ un deceniu până la înflorire, timp în care îşi eliberează mirosul neobişnuit pentru a atrage polenizatori şi apoi moare în câteva zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici