FOCUS: Interes scăzut din partea publicului şi a doua zi la Stufstock (Galerie Video)

Nici a doua zi a Stufstock, vineri, nu a reuşit să adune un public prea numeros la scenele festivalului ce se desfăşoară în Vama Veche, doar aproximativ 2.000 de oameni venind să asiste la recitalurile susţinute de artişti, printre care s-au numărat belgienii de la dEUS.

58 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Interes scăzut din partea publicului şi a doua zi la Stufstock (Galerie Video)

Vocalul trupei Deus, Tom Barman (Imagine: Mediafax Foto)

A doua seară de festival a debutat la ora 20.00, cu un recital susţinut de trupa timişoreană Persona.

Cu doar câteva zeci de spectatori în deschiderea concertului, artiştii au prezentat un show de aproape o oră, în care au amestecat cu succes stiluri "easy listening", de la brit pop la indie rock, aceştia declarându-se încântaţi de primirea călduroasă a publicului, în ciuda faptului că a fost unul mic.

Persona a fost urmată pe scenă de Byron, o trupă cu deja mai multă experienţă în faţa publicului şi cu apariţii numeroase pe scenele din ţară. Ritmurile calde ale formaţiei au creat o atmosferă mai degrabă intimă în rândul spectatorilor de la Stufstock.

Al treilea recital din festival a fost cel susţinut de trupa basarabeană ExNN. Invitaţi şi la ediţia precedentă a Stufstock, aceştia nu au participat la festivalul de anul trecut din cauza faptului că membrilor nu le-au fost acordate vize.

De această dată, formaţia a reuşit să urce pe scenă, însă a prezentat un show cu un sound nedefinit, un melanj care a oscilat între mai multe stiluri, fără a se remarca, însă, într-o anume direcţie.

La ora 22.30, când publicul se mai înmulţise, ajungând ca pe platoul de la Marina Park, locul unde sunt amplasate cele două scene principale ale festivalului, să fie aproximativ 2.000 de oameni, şi-au făcut apariţia şi cei de la dEUS.

Formaţia belgiană a reuşit să mai încălzească atmosfera la festival, însă lipsa de energie a publicului, vibraţiile intense specifice unui eveniment muzical s-au făcut simţite până chiar şi de muzicieni.

"Hei, e vineri seara, ar trebui să dansaţi ceva mai mult", s-a adresat vocalul trupei, Tom Barman, celor din public. În finalul recitalului, el a mai urat celor prezenţi să se bucure de festival.

Aproape de miezul nopţii a urcat pe scenă trupa Kultur Shock, care a schimbat registrul cu o muzică punk-rock intersectată cu ritmuri ţigăneşti şi teme balcanice.

Seara a fost completată de un recital care a oscilat de la jazz la funk şi rock, interpretat Gerald Gradwohl Trio, şi, în final, închisă, în jurul orei 2.00, de românii de la The Pixels, o altă trupă din "noul val" indie autohton, de această dată cu influenţe electro.

Sâmbătă, ultima seară a festivalului, va continua cu Jean-Luc Ponty and His Band, Farfarello, Nguyên Lê, Harry Tavitian & Cserey Csaba, Kora Jazz Trio şi The Others.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici