FOCUS: Petreceri de Revelion, în Piaţa Constituţiei, Piaţa Revoluţiei şi Parcul Drumul Taberei

Anul 2009 se încheie în Capitală cu concerte, jocuri de lumini, lasere şi artificii la show-urile de Revelion din Piaţa Constituţiei şi Piaţa Revoluţiei, muzică, momente comice şi mâncare tradiţională la petrecerea din cortul de la Parcul Drumul Taberei şi fără tradiţionalul "Vanghelion".

188 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Petreceri de Revelion, în Piaţa Constituţiei, Piaţa Revoluţiei şi Parcul Drumul Taberei

FOCUS: Petreceri de Revelion, în Piaţa Constituţiei, Piaţa Revoluţiei şi Parcul Drumul Taberei (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

În ultima noapte a lui 2009, românii sunt invitaţi să-şi ia pălăriile, căciulile sau şepcile şi să vină la o petrecere "Jos Pălăria", organizată de Pro TV, ProFM şi MTV în Piaţa Revoluţiei.

"Revelionul Live Revolution" va începe la ora 17.00, când pe ecranele cu plasmă amplasate în Piaţa Revoluţiei MTV va difuza cele mai tari videoclipuri din ultimii 20 de ani.

La ora 19.00, scena va fi invadată de dansatori profesionişti, dar şi fani adevăraţi ai lui Michael Jackson, care au pregătit momente speciale în memoria starului. La ora 19.30 intră în acţiune DJ-ii ProFM, iar de la ora 20.30, scena Live Revolution va fi luată cu asalt de Puya, Anda Adam, Neylini, Simplu, Inna, Voltaj şi Loredana.

George Vintilă şi Claudiu Sara vor fi responsabili cu crearea unei atmosfere incendiare şi îi vor aduce pe scenă pe cei mai tari artişti ai momentului. VJ Oana se va afla în culise, unde va sta de vorbă cu invitaţii şi va afla ce-şi doreşte fiecare pentru 2010.

Cei prezenţi în Piata Revoluţiei vor intra în 2010 sub o ploaie de artificii şi un spectacol incredibil de lumini. Aproape de miezul nopţii, pentru prima oară în România va avea loc un spectacol de proiecţii 3D senzaţional, pe clădirea Muzeului Naţional de Artă al României.

Întreaga petrecere din Piaţa Revoluţiei va fi difuzată integral de MTV şi pe www.mtv.ro, începând cu ora 20.30. Momente de la cel mai tare show al anului vor fi transmise, de asemenea, şi pe Pro TV.

În Piaţa Constituţiei, petrecerea de Revelion organizată de Primăria Capitale, prin ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale, începe joi, la ora 18.00. Cei care aleg să îşi petreacă noaptea dintre ani în aer liber îi vor asculta în concert pe Iris, Direcţia 5, Vama, Bere Gratis, Voltaj, Sistem, Marcel Pavel, Vlad Miriţă, Alex şi Smiley.

În deschiderea petrecerii, AG Weinberger şi Proconsul se vor alătura celorlalţi invitaţi care vor urca pe scena din Piaţa Constitţiei. Între recitalurile trupelor şi soliştilor, un DJ va mixa live şi va anima piaţa pentru bucureştenii dornici de dans.

Ultimele minute din 2009 şi primele din noul an vor fi celebrate pe ritmurile celor de la Sistem. Trecerea dintre ani va fi marcată şi de un incendiar joc de lumini, lasere şi artificii, sincronizat pe muzică. Flăcări de până la doi metri vor izbucni din 24 de puncte ale scenei şi vor încinge atmosfera. Evenimentul va fi transmis în direct la TVR 3.

Ca element de noutate, după ora 00.30 petrecerea se va muta în acordurile de orchestre de pe Bulevardul Unirii, unde trecătorii se vor putea bucura de muzică încă două ore. Ionel Tudor Band şi Jinga Symphony Orchestra vor cânta de la ora 00.30 la 2.30. Două restaurante cu specific românesc amenajate pe Bulevardul Unirii îi vor aştepta pe bucureşteni cu preparate tradiţionale.

Şi în prima zi a noului an, cele doua restaurante de pe Bulevardul Unirii vor fi deschise începând cu ora 12.00. Pe cele două scene, între orele 18.00 şi 21.00 vor cânta Adrian Naidin, Brass Quintet "Bucureşti", Mihai Onilă Band şi Emy Drăgoi. Petrecerea ar putea fi prelungită şi în 2 ianuarie 2010.

O altă petrecere de Revelion este organizată de Primăria Sectorului 6, în cortul lui Moş Crăciun din Parcul Drumul Taberei. Marea petrecere "Revelion 2010", la care vor putea participa locuitorii Sectorului 6 şi nu numai, începe joi, la ora 21.30.

Dacă la cele două petreceri din Piaţa Revoluţiei şi Piaţa Constituţiei intrarea este liberă, pentru Revelionul din Sectorul 6 doritorii de distracţie au plătit câte 130 de lei. Bucătarii au pregătit un meniu tradiţional românesc pentru petrecerea "Revelion 2010". Programul artistic va fi extrem de variat, din care nu vor lipsi muzică de altădată, folclor şi dance, momentele comice, iar în final tombola "Revelion 2010".

Celebrul "Vanghelionul" de la Romexpo, care a avut loc opt ani consecutiv şi la care participau aproximativ şapte mii de persoane, nu va mai fi organizat în acest an. Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a anunţat că este "un an greu", astfel că face o pauză la Revelionul de la Romexpo, iar cu banii strânşi de la sponsori va face cadouri pentru copii.

Pentru ca petrecerile de Revelion din Capitală să se desfăşoare fără incidente, 200 de jandarmi vor fi prezenţi în Piaţa Constituţiei, 150 în Piaţa George Enescu şi 50 în zona Parcului Drumul Taberei.

În noaptea dintre ani, între orele 23.30 şi 5.30 vor circula, la intervale de 30 de minute, autobuze, troleibuze şi tramvaie de pe 29 de linii care fac legătura între centrul Capitalei, locul petrecerilor de Revelion în aer liber şi celelalte zone. Şi metroul va circula toată noaptea de Revelion, la intervale de 20 de minute.

Sfârşitul anului va fi marcat şi de o eclipsă parţială de lună, care începe la ora 19.15 şi se încheie la 23.29.

(Material realizat de Departamentul Social, social@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici