Fosta casă a actorului Gregory Peck, scoasă la vânzare

Reşedinţa luxoasă din Los Angeles care i-a aparţinut starului hollywoodian Gregory Peck a fost scoasă la vânzare pentru 25 de milioane de dolari, informează dailymail.co.uk.

885 afișări
Imaginea articolului Fosta casă a actorului Gregory Peck, scoasă la vânzare

Gregory Peck (Imagine: Hepta)

Reşedinţa, construită în stilul unui castel franţuzesc, în 1932, se întinde pe o suprafaţă de circa 800 de metri pătraţi. Casa are şapte dormitoare, nouă băi şi alte spaţii de locuit, fiind dotată şi cu un parc şi o piscină.

Gregory Peck, premiat cu un Glob de Aur pentru rolul său din seria TV "Moby Dick" (1998), a locuit în această casă cu soţia sa Veronique, timp de 30 de ani. Peck a decedat în 2003, iar Veronique, anul trecut.

Veronique Peck, care a murit la vârsta de 80 de ani, din cauza unei insuficienţe cardiace, l-a cunoscut pe Peck în 1953, pe când era o tânără jurnalistă şi l-a intervievat pentru o publicaţie franceză. S-au căsătorit în 1955 şi au rămas împreună până la decesul starului. Cei doi au avut împreună doi copii, scenaristul şi producătorul Anthony Peck şi regizoarea de documentare Cecilia Peck.

Gregory Peck este considerat unul dintre cei mai mari actori din istorie. Unul dintre cele mai celebre roluri ale sale este Atticus Finch din lungmetrajul devenit clasic "Să ucizi o pasăre cântătoare", pentru care a primit premiul Oscar, în 1962, după alte patru nominalizări la trofeele Academiei de film americane.

Printre filmele în care a jucat se numără "Tunurile din Navarone" (1961), "Promontoriul groazei" (1962), "Arabesc" (1966), "Aurul lui Mackenna" (1969), "MacArthur" (1977).

Peck a fost şi preşedinte fondator al Institutului de Film American (AFI), iar, de-a lungul vieţii, a primit numeroase titluri şi premii, printre care Medalia Libertăţii, cea mai înaltă distincţie civilă din America, dar şi titlul de Comandor al Ordinului Artelor şi Literelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici