FOTO/VIDEO Cea mai bătrână gorilă din lume a împlinit 65 de ani

Fatou, o gorilă de câmpie vestică despre care se crede că este cea mai bătrână gorilă din lume, tocmai a împlinit 65 de ani la grădina zoologică din Berlin.

705 afișări
Imaginea articolului FOTO/VIDEO Cea mai bătrână gorilă din lume a împlinit 65 de ani

Sursa foto: Twitter

„Doamna noastră gorilă îşi sărbătoreşte astăzi cea de-a 65-a aniversare, ceea ce o face cea mai bătrână gorilă din lume", a scris grădina zoologică pe Instagram. „Nu putea lipsi nici anul acesta tradiţionalul tort aniversar. Masa aniversară este întotdeauna ceva foarte special pentru Fatou", a precizat grădina zoologică.
 
Fotografiile incluse în postare au arătat-o pe uriaşa primată savurând un tort decorat cu fructe de pădure.
 
Fatou a ajuns la Berlin în 1959, prin ceea ce grădina zoologică descrie drept "circumstanţe neobişnuite" într-un comunicat de presă de la cea de-a 61-a aniversare a sa.
 
Un marinar a folosit tânăra gorilă pentru a-şi plăti nota de plată la o tavernă din Marsilia, Franţa, după care a fost transportată prin Europa înainte de a fi cumpărată în cele din urmă de grădina zoologică din Germania. Se estimează că avea doar doi ani la momentul sosirii sale, potrivit CNN.
 
În 2019, Fatou a fost desemnată de Guinness World Records drept "cea mai bătrână gorilă în captivitate în viaţă", după ce Trudy, o gorilă născută în 1956, a murit.
 
Fatou este unul dintre singurele animale de la Grădina Zoologică din Berlin născute în sălbăticie, potrivit comunicatului de presă.
 
În captivitate, gorilele trăiesc de obicei până la 50 de ani, a precizat Guinness.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici