FOTO, VIDEO EUROVISION 2017. INTERVIU cu Alexa Niculae, textierul melodiei ”Yodel It”. Care au fost SECRETELE unui succes garantat

EUROVISION 2017. România, reprezentată de Ilinca şi Alex Florea, va intra pe poziţia 20 în finala concursului, care va avea loc azi de la ora 22.00. Până atunci, am decis să aflăm mai multe despre piesa care face istorie în acest an, aşa că am stat de vorbă cu Alexa Niculae, textierul melodiei ”Yodel It”, o melodie bine receptată atât în concurs, cât şi de români, transmiţând energie si o stare de bine.

5741 afișări
Imaginea articolului FOTO, VIDEO EUROVISION 2017. INTERVIU cu Alexa Niculae, textierul melodiei ”Yodel It”. Care au fost SECRETELE unui succes garantat

FOTO, VIDEO EUROVISION 2017. INTERVIU cu Alexa Niculae, textierul melodiei ”Yodel It”. Care au fost SECRETELE unui succes garantat

În interviul acordat MEDIAFAX, Alexa Niculae, textier, dar şi interpret muzical, vorbeşte despre atmosfera de la Kiev, despre mesajul piesei „Yodel It!”, compusă de Mihai Alexandru, despre colaborarea cu tinerii Ilinca Băcilă şi Alex Florea, dar şi despre munca din spatele succesului. Nu în ultimul rând, Alexa Niculae a transmis un mesaj de mulţumire fanilor piesei, dar şi susţinătorilor.

Redăm mai jos interviul integral:

Rep.: Îndemnul „Yodel It!” e un soi de „Rock It!”? Care este mesajul piesei?

Alexa. Niculae: „Yodel It!” este un îndemn la libertatea de a fi tu însuţi, la curajul de a ieşi din zona de confort, curajul de a-ţi depăşi limitele impuse de societate, de tine. Practic, „Yodel It!” este un fel de strigăt de bucurie. Lasă-ţi grijile, ieşi din zona ta de confort, lasă-ţi frica, ştim că ai potenţial şi că poţi mai mult de atât. Ca să faci asta Hai!, „Yodel It!”!

Rep.: Te aşteptai ca „Yodel It!” să aibă atât de multă priză la public?

A.N. Este o piesă deosebită, clar. Iese din tipar, are ceva care atrage atenţia, pentru că nu este uşor să faci yodelig şi nu este ceva ce întâlneşti peste tot. Mai ales într-o lume în care piesele au tendinţa să semene între ele, „Yodel It!” iese în evidenţă. Eu mă bucur că are priză la public, a fost o surpriză şi pentru mine şi mă bucur că are succes.

Rep.: Povesteşte-ne despre crearea piesei? Cum a fost? Întâi a scris Mihai Alexandru muzica apoi tu textul?

A.N. Mihai Alexandru mi-a trimis un demo cu ideea de yodeling. Nu era în forma în care este astăzi. Am încercat să vin cu o abordare nouă asupa yodelingului, nu prea auzi la radio piese cu yodeling. Până acum era un pic depăşit, ţinea de trecut, nu prea mai auzeai oameni cântând yodeling decât la festivaluri. Am încercat să aduc o altă abordare şi să dau un refresh acestui stil de a cânta. Amândoi am lucrat destul de mult la piesa asta, ne-am dorit mult să iasă foarte bine. De la bun început am primit un feedback pozitiv asupra piesei, chiar de la stadiul iniţial. Ne-am dat seama că trebuie să o facem să fie şi mai bine.

Rep.: Cum te simţi printre ceilalţi concurenţi de la Eurovision? Cum e atmosfera din timpul repetiţiilor?

A.N. Atmosfera din timpul repetiţiilor este destul de intensă. Au fost repetiţii cu public unde oamenii au intrat în sală şi au putut asista la ce se va întâmpla în live. Cel puţin în ultimele zile au fost repetiţii cu public, ca la concert. Ne-am împrietenit cu cei din Ungaria, Belarus, Elveţia, însă toată lumea e concentrată pe ce are de făcut, nu prea ai timp să stai să te împrieteneşti. Altfel, atmosfera e foarte tare.

Rep.: Cum a fost colaborarea cu Ilinca Băcilă şi Alex Florea?

A.N. Cu Ilinca şi cu Alex m-am înţeles foarte mine mai ales că avem un background destul de asemănător. Toţi am participat la concursuri şi suntem toţi cântăreţi. Ne simţim bine împreună.

Rep.: Aţi avut emoţii mari joi seară, în semifinală?

A.N. Emoţiile au fost destul de mari joi, dar am avut şi o linişte interioară, bănuiam că o să trecem. Ne-am uitat şi pe pariuri, şi ni se spunea din toate părţile că piesa României va trece. Emoţiile au apărut atunci când nu ne mai anunţau. A fost un moment în care ne-am panicat. Ne apropiam de final şi nu ştiam ce se va întâmpla. Emoţiile vor fi mai mari în această seară.

Rep.: În afară de melodia României, ai vreo melodie care să-ţi fi atras atenţia prin prezentare, voce, mesaj?

A.N. Îmi place melodia Portugaliei foarte mult. Piesa este foarte sensibilă şi mi-a atras atenţia de la prima ascultare. Îmi place Armenia foarte mult. Foarte mişto cântă şi solista, iar piesa are o energie aparte. Îmi place piesa Ungariei, dar şi cea a Belarusului. 

Rep.: Un mesaj pentru românii de acasă, înaintea Marii Finale de la Eurovision 2017 de sâmbătă seara?

A.N. În primul rând vreau să mulţumesc tuturor celor care au susţinut această piesă şi care i-au susţinut pe Ilinca şi pe Alex. Nici nu ştiţi cât de mult a însemnat acest feedback pozitiv venit de peste tot.  Ne-a dat aripi, mai ales Ilincăi şi lui Alex. Este foarte important să ai susţinere într-un moment încărcat cu atâta emoţie. Iar în această seară vrem să se întâmple acelaşi lucru. Votaţi România astăzi şi hai să aducem Eurovisionul la noi! 

Alexandra Niculae este nu doar textiera piesei „Yodel It!”, ci şi cântăreaţă şi prezentatoare TV. În 2005 a participat la cea de-a doua ediţie a „Şcolii vedetelor”, iar în 2006 a concurat la prima ediţie a emisiunii Megastar, unde a ieşit pe locul trei. În 2009 a interpretat două piese la semifinalele naţionale ale Concursului Muzical Eurovision 2009. Absolventă a Facultăţii de Jurnalism, Alexa este şi prezentatoare a unor concursuri muzicale şi competiţii internaţionale şi are o carieră în domeniul televiziunii.

Sâmbătă seara, românii vor afla câstigătorii Finalei Eurovision Song Contest 2017. Începând cu ora 22.00, pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online pe TVR+, competiţia muzicală europeană va putea fi urmărită în direct.

Reprezentanţii României în concurs, Ilinca şi Alex Florea, cu melodia „Yodel It!” vor intra în Marea Finală în a doua parte a show-ului, de pe poziţia 20.

Fanii din străinătate au posibilitatea să voteze #20 pentru Ilinca şi Alex Florea de maxim 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon, în Marea Finală.

România are o cotă bună şi la casele de pariuri, unde melodia "Yodel It!" se află pe a şaptea pozitie, după Portugalia, Italia, Bulgaria, Belgia, Suedia şi Marea Britanie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici