Frumuseţea femeilor, o chestiune care ţine de proporţii

Frumuseţea unei femei depinde de distanţa dintre ochi şi gură, precum şi de cea dintre ochi şi urechi, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii canadieni şi americani.

187 afișări
Imaginea articolului Frumuseţea femeilor, o chestiune care ţine de proporţii

Shania Twain, cântăreaţa de muzică pop-country, beneficiază de cea mai avantajoasă combinaţie a celor două proporţii faciale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest studiu, publicat în revista Vision Research, a vizat doar femeile din rasa caucaziană.

Cercetătorii care doreau să găsească "dispunerea facială ideală" au cerut unor studenţi să compare o serie de fotografii ce înfăţişau chipul unei singure femei - imagini care au fost manipulate digital, modificând distanţa dintre ochi şi gură. Studenţii au fost rugaţi să aleagă fotografiile pe care le considerau cele mai seducătoare.

Două dintre aceste teste aveau ca scop determinarea distanţei ideale dintre ochi şi gură, în raport cu lungimea feţei (delimitată de bărbie şi de linia părului). Cele două teste au ajuns la concluzia că distanţa ideală dintre ochi şi gură trebuie să reprezinte 36% din lungimea feţei.

Alte două teste au relevat faptul că distanţa ideală dintre ochi trebuie să reprezinte 46% din distanţa dintre urechi.

"Studiul nostru explică motivul pentru care o persoană poate să pară mai puţin atrăgătoare după ce şi-a tuns părul şi viceversa, deoarece o coafură nouă schimbă proporţiile", a explicat Kang Lee, profesor la Universitatea din Toronto, unul dintre autorii studiului.

Cercetătorii care au studiat proporţiile chipurilor mai multor celebrităţi au ajuns la concluzia că Shania Twain, cântăreaţa de muzică pop-country, beneficiază de cea mai avantajoasă combinaţie a celor două proporţii faciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici