Gérard Depardieu va filma la Sighişoara pentru "Ipu I Say", ecranizare după "Moartea lui Ipu"

Actorul francez Gérard Depardieu va filma la Sighişoara, la sfârşitul lunii august, el având rolul principal într-un lungmetraj inspirat din nuvela "Moartea lui Ipu", de Titus Popovici, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sighişoara, Anca Raţiu.

151 afișări
Imaginea articolului Gérard Depardieu va filma la Sighişoara pentru "Ipu I Say", ecranizare după "Moartea lui Ipu"

Gérard Depardieu va filma la Sighişoara pentru "Ipu I Say", ecranizare după "Moartea lui Ipu" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Sighişoara, Anca Raţiu, Depardieu va filma la Sighişoara şi în împrejurimi, din 22 august, alături de actori români, printre care se numără Dorel Vişan, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Filmul va fi regizat de Bogdan Dumitrescu Dreyer.

"Din 22 august, casa de film Tandem Film din Bucureşti va veni la Sighişoara pentru şase săptămâni, pentru a filma «Ipu I Say», o ecranizare după «Moartea lui Ipu». În rolul principal va fi Gérard Depardieu, vor fi şi actori români, cum e Dorel Vişan", a spus Raţiu.

Ea a adăugat că este foarte important că în preambulul filmului se menţionează că acţiunea se petrece "undeva în Sighişoara", ceea ce înseamnă o promovare făcută oraşului.

Potrivit lui Raţiu, alături de Sighişoara se va filma şi la Saschiz - unde prinţul Charles a făcut o vizită în anii precedenţi -, dar şi la Lacul Şercheş.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sighişoara a precizat că filmul va avea premiera în Franţa, dar că prin contract s-a stabilit să aibă o premieră şi la Sighişoara.

"Prin contract am solicitat să se facă o premieră şi la Sighişoara. Nu ştim exact când va fi. Va fi, de asemenea, un mijloc de promovare a potenţialului turistic. Filmările vor fi în Cetate, dar şi în Saschiz şi la Lacul Şercheş", a declarat Anca Silvia Raţiu.

Nuvela "Moartea lui Ipu" de Titus Popovici a mai fost ecranizată sub titlul "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte", în 1972, de Sergiu Nicolaescu.

Acţiunea se desfăşoară spre sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, într-un mic sat din Transilvania. Trupele germane cer viaţa a zece localnici în schimbul unui soldat german dispărut. Cei din sat se hotărăsc să îl sacrifice pe prostul satului pentru a salva viaţa celor zece, dar planul lor nu este atât de simplu precum pare.

Gérard Depardieu s-a născut pe 27 decembrie 1948 şi este unul din cei mai cunoscuţi actori francezi. Depardieu a câştigat numeroase premii de-a lungul prestigioasei lui cariere în cinematografie, inclusiv o nominalizare la premiile Oscar, pentru memorabilul rol din "Cyrano de Bergerac", şi un premiu Globul de Aur la categoria cel mai bun actor pentru rolul său din filmul "Cartea verde".

Gérard Depardieu este tatăl actorului Guillaume Depardieu, decedat pe data de 13 octombrie 2008 din cauza unei pneumonii, la vârsta de 37 de ani, imediat după ce a terminat filmările în România pentru filmul "Călătoria lui Icar", de Alexandru Iordăchescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici