Gérard Depardieu vrea să se stabilească în Italia

Celebrul actor francez Gérard Depardieu intenţionează să părăsească Franţa şi să se mute în Italia "nu pentru a fugi de impozite", ci pentru că "iubeşte foarte mult această ţară", potrivit interviului acordat publicaţiei Journal du Dimanche.

8 afișări
Imaginea articolului Gérard Depardieu vrea să se stabilească în Italia

Gérard Depardieu vrea să se stabilească în Italia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aş vrea să nu mai am reşedinţa în Franţa, ci să am o altă adresă în Italia, pentru că iubesc foarte mult această ţară", a declarat celebrul actor francez.

"În acest fel, aş putea să revin la Paris, liniştit, de oricâte ori voi dori", a continuat Depardieu. Actorul a explicat că nu face acest lucru pentru "a fugi de impozite, deoarece şi în Italia se plătesc impozite. Aş fi putut să mă mut în Elveţia, de exemplu. Nu fug de fiscalitate".

În vârstă de 60 de ani, Gérard Depardieu este tatăl lui Guillaume Depardieu, decedat pe data de 13 octombrie din cauza unei pneumonii, la vârsta de 37 de ani.

Celebrul actor, care a slăbit de atunci 30 de kilograme, a mărturisit pentru săptămânalul Journal du Dimanche că "nu faptul că am renunţat la alcool m-a făcut să slăbesc, ci angoasele".

Depardieu, foarte critic faţă de producţia cinematografică franceză actuală, consideră că "cei care dau bani (comitetele de finanţare - n.r.) sunt nişte proşti" şi că nu este sigur că "un regizor precum Bunuel ar putea să obţină finanţare în sistemul de producţie actual".

Gérad Xavier Marcel Depardieu s-a născut pe 27 decembrie 1948 şi este unul din cei mai cunoscuţi actori francezi.

Depardieu a câştigat numeroase premii de-a lungul prestigioasei lui cariere în cinematografie, inclusiv o nominalizare la premiile Oscar pentru memorabilul rol din "Cyrano de Bergerac" şi un premiu Globul de Aur la categoria cel mai bun actor pentru rolul său din filmul "Cartea verde".

Citeşte şi:

Guillaume Depardieu a murit din cauza unei pneumonii

Gérard Depardieu a "cumpărat" jurnaliştii pentru a-i lăuda vinul

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici