GALA Saturn Awards 2015: Filmul SF "Interstellar", marele învingător - VIDEO

Filmul SF "Interstellar: Călătorind prin univers/ Interstellar", regizat de Christopher Nolan pe baza unui scenariu propriu, a câştigat cele mai multe trofee - şase - la cea de-a 41-a gală Saturn Awards, organizată la sfârşitul acestei săptămâni în oraşul Burbank din statul american California.

260 afișări
Imaginea articolului GALA Saturn Awards 2015: Filmul SF "Interstellar", marele învingător - VIDEO

Filmul SF "Interstellar", marele învingător la gala Saturn Awards 2015

Astfel, această producţie cinematografică cu efecte vizuale spectaculoase s-a impus la şase categorii de premii: "cel mai bun film SF", "cel mai bun actor debutant" (Mackenzie Foy), "cel mai bun scenariu" (Christopher Nolan şi Jonathan Nolan), "cele mai bune efecte speciale", "cea mai bună regie artistică" şi "cea mai bună coloană sonoră" (Hans Zimmer), informează contactmusic.com.

Pe locul al doilea în topul celor mai premiate filme la această gală s-a clasat pelicula "Gardienii galaxiei/ Guardians of the Galaxy", care a triumfat la cinci categorii, inclusiv "cel mai bun film inspirat din benzi desenate", "cel mai bun actor" (Chris Pratt) şi "cel mai bun regizor" (James Gun).

Cel mai bun film fantasy a fost desemnat lungmetrajul "Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri/ The Hobbit: The Battle of the Five Armies", pelicula "Dracula: Povestea nespusă/ Dracula Untold" s-a impus la categoria "cel mai bun film horror", iar cel mai recent film regizat de actriţa americană Angelina Jolie, "De neînvins/ Unbroken" a fost desemnat cel mai bun film de acţiune/aventuri. Lungmetrajul "Fata dispărută/ Gone Girl" s-a impus la două categorii: "cel mai bun film thriller" şi "cea mai bună actriţă" (Rosemund Pike).

"Whiplash", un lungmetraj inspirat din universul jazz-ului, a fost desemnat cel mai bun film independent, iar filmul pentru care actorul britanic Eddie Redmayne a câştigat premiul Oscar în acest an, "Teoria întregului/ The Theory of Everything", a triumfat la categoria "cel mai bun film internaţional".

În domeniul producţiilor de televiziune, serialul "Hannibal" a câştigat trei premii, la doar câteva zile după ce producătorii săi au anunţat faptul că show-ul se va încheia în toamna acestui an, după difuzarea ultimului episod din cel de-al treilea sezon.

Astfel, "Hannibal" s-a impus la categoriile "cel mai bun serial difuzat de o reţea de televiziune", "cel mai bun actor în rol secundar" (Laurence Fishburne), iar Hugh Dancy a câştigat trofeul pentru cel mai bun actor, la egalitate cu Andrew Lincoln din serialul cu zombie "The Walking Dead".

De altfel, "The Walking Dead" a câştigat alte două premii, impunându-se la categoriile "cel mai bun serial difuzat de un post TV prin cablu" şi "cea mai bună actriţă în rol secundar" (Melissa McBride).

Cea mai bună actriţă dintr-un serial TV a fost desemnată Caitriona Balfe din producţia "Outlander".

Serialele "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones" şi "The Flash" au primit fiecare două trofee.

Printre premiile speciale Saturn decernate în cadrul galei de joi seară s-au aflat The Dan Curtis Legacy Award, acordat scenaristului şi producătorului Carlton Cuse, actorul Noah Wyle a primit The Artists Showcase Award, iar Grant Gustin, starul din "The Flash", a fost recompensat cu Breakthrough Performance Award.

Premiile Saturn au fost create în 1972, de Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror din SUA, pentru recompensarea valorii producţiilor SF, fantasy şi horror.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici