GALERIE FOTO: Capre negre fotografiate la înălţime, în Munţii Bucegi

  • Mai multe capre negre au fost fotografiate în Munţii Bucegi, în timpul unei acţiuni de monitorizare a faunei.
  • Acţiunea s-a desfăşurat în zonele greu accesibile, unde obişnuiesc să stea caprele negre.
860 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO: Capre negre fotografiate la înălţime, în Munţii Bucegi

FOTO: Facebook Romsilva

Un angajat al companiei naţionale Romsilva a fotografiat caprele negre în timp ce se afla într-o acţiune de monitorizare. Ulterior, fotografiile au fost publicate pe Facebook.

„Capre negre în Parcul Natural Bucegi într-o serie de fotografii superbe realizate de colegul nostru Vali Bălan în timpul acţiunilor de monitorizare a faunei din parc,”, scrie pe pagina de Facebook a companiei Romsilva.

Fotografiile sunt însoţite de o serie de explicaţii despre caprele negre.

„Caprele negre sunt perfect adaptate zonei montane. Au musculatura foarte dezvoltată şi copitele adaptate pentru deplasările cu uşurinţă în zonele stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-şi procură hrana şi se refugiază din faţa prădătorilor. Se hrănesc cu măceşe alpine, muguri şi vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna consumă muşchi sau licheni. Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcţie de anotimp”, au explicat reprezentanţii Romsilva.

Parcul Natural Bucegi este situat în centrul ţării şi are o suprafaţă de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici