GALERIE FOTO Cremele dermatocosmetice produse într-un laborator din Alba fac concurenţă brandurilor consacrate

Cremele dermatocosmetice preparate de un farmacist din Alba Iulia au ajuns în peste 100 de farmacii din ţară şi sunt vândute online în majoritatea judeţelor, laboratorul său făcând concurenţă brandurilor consacrate, transmite corespondentului MEDIAFAX.

8525 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Cremele dermatocosmetice produse într-un laborator din Alba fac concurenţă brandurilor consacrate

GALERIE FOTO Cremele dermatocosmetice produse într-un laborator din Alba fac concurenţă brandurilor consacrate

VEZI GALERIA FOTO MAI JOS

Emanuel Lazăr, farmacistul în vârstă de 27 de ani din Alba Iulia, şi-a deschis în urmă cu aproape un an un laborator în care produce dermatocosmetice cu care face concurenţă marilor branduri.

Emanuel Lazăr produce şapte tipuri de creme, aflate la graniţa dintre medicament şi produs cosmetic, care acţionează în interiorul şi exteriorul pielii, fiind utile pentru mai multe tipuri de afecţiuni, între care piele uscată, deshidratată, crăpată, riduri, psoriazis sau ten gras.

„Acest laborator atestat şi acreditat care produce produse dermatocosmetice şi-a început activitatea în 1 mai 2016. L-am deschis după trei ani de cercetare, timp în care am produs mai multe creme, pentru a găsi cele mai bune reţete. Cercetarea continuă pentru că ne dorim ca produsele noastre să răspundă tuturor afecţiunilor”, a povestit, corespondentului MEDIAFAX, Emanuel Lazăr, cu zâmbetul pe buze.

Tânărul farmacist produce şapte tipuri de creme dermatocosmetice, pe care le împarte în două categorii, deoarece patru dintre ele acţionează în interiorul pielii, iar celelalte în exterior.

„Patru sortimente au un emulgator care introduc crema în interiorul pielii şi acolo îşi desfăşoară efectul. Acestea se numesc Rid Stop, Hidra Derm, Anti Sebum şi After Shave. Celelalte trei creme sunt pe bază de uree şi conţin o concentraţie de 2, 10, respectiv 20%. Ureea asigură în principal o bună hidratare a pielii, fiind bună pentru aşa numita piele atopică şi are un rol exfoliant în pielea uscată, îndepărtând-o pe cea moartă. Fiecare produs are un specific: împotriva ridurilor, hidratant, de reducere a secreţiei de sebum, pentru tenul gras şi mixt, sau pentru reducerea imperfecţiunilor atât în diametru cât şi în număr şi aşa mai departe”, a explicat farmacistul.

Cremele sunt ambalate în cutii de 100 de mililitri, iar pe lângă active conţin vitamine şi pot fi folosite pentru mai multe zone ale corpului, nu doar pentru faţă, cu şi pentru coate, călcâie sau mâini.

„Ceea ce încerc eu să fac este să ofer un produs foarte bun la un preţ corect. Înainte să mă apuc să prepar aceste creme am studiat cam toate cremele similare aflate pe piaţă şi am constatat că multe dintre ele nu corespund, conţinând componenţi în concentraţii mult mai mari decât ceea ce recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii”, a precizat Emanuel.

Cremele sale sunt preparate sub denumirea Eladerm şi se vând online sau în farmacii, preţurile variind între 17 şi 49 de lei.

„Nu putem impune farmaciilor preţurile cu care să vândă cremele pe care le achiziţionează de la noi, însă acestea nu depăşesc 49 de lei. Comenzi online avem din toată ţara, iar transportul este gratuit în cazul în care comanda se ridică la cel puţin 80 de lei. În laborator producem atât pentru brandul propriu, dar şi pentru alte firme care doresc să producă şi nu au unde. În medie, o cremă se produce în circa şase ore”, a mai spus Emanuel.

Laboratorul său se află într-un spaţiu de 200 de metri pătraţi din Alba Iulia, iar investiţia iniţială, în care este inclusă şi aparatura, se ridică la aproape 150.000 de euro. Sub laborator se află farmacia familiei, în care s-au vândut primele produse.

 

 

Emanuel Lazăr a povestit că din clasa a VIII-a a ştiut că vrea să devină farmacist. Primele creme le-a fabricat în 2014 când, spune el, de pe piaţa farmaceutică dispăruse o anume cremă foarte folosită ca bază pentru alte creme ce erau preparate în farmacii.

„Era o cremă pe care noi, la farmacie, o divizam, era o bază simplă şi nu se mai găsea pe piaţă, iar noi am rămas fără această bază. Era o cremă utilizată pentru pielea atopică, acea piele care prezintă zone foarte uscate. Atunci am început eu să fac creme. N-a fost foarte uşor pentru că, deşi am absolvit Facultatea de Farmacie, în timpul facultăţii nu pot spune că am învăţat practic cum se prepară o cremă, astfel că în acest domeniu am fost autodidact. A durat peste un an până am prins ideea, apoi am început să caut furnizori de substanţe. În mod natural, următorul pas a fost să-mi deschid un mic laborator, a cărui capacitate a tot crescut de la an la an, am început să investesc în utilaje astfel că, de la o capacitate iniţială de trei kilograme, adică 60 de creme, în prezent am o capacitate de producţie de 1.000 de bucăţi pe lot, cantitate pe care, în medie, o produc şi vând lunar”, a mai spus Emanuel Lazăr.

Farmacistul albaiulian a adăugat că îşi doreşte să ofere o alternativă la cremele străine ale căror preţuri ridicate nu se justifică întotdeauna.

„În ceea ce priveşte gama de uree, la ora actuală nu se găsesc produse de calitate pe piaţă. Sunt foarte multe creme care au reţete foarte vechi, cu vaselină, cu lanolină, ingrediente care nu mai sunt agreate în concentraţii mari”, a mai spus Emanuel Lazăr.

Tânărul are de gând să-şi extindă capacitatea de producţie în viitor, dar şi să-şi adauge în portofoliu produse şi clienţi noi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici