GALERIE FOTO, VIDEO Angelina Jolie, emoţii la predarea primului său curs postuniversitar

Actriţa Angelina Jolie, în vârstă de 41 de ani, şi-a luat marţi în primire rolul de profesor-invitat la London School of Economics, unde a susţinut conferinţa despre Femei, Pace şi Securitate. Aceasta a acceptat invitaţia de a preda la prestigiosul colegiu al Universităţii din Londra, în luna mai.

1099 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO, VIDEO Angelina Jolie, emoţii la predarea primului său curs postuniversitar

Angelina Jolie, emoţii la predarea primului său curs postuniversitar la London School of Economics

Jolie va preda un curs de 12 luni la masterat începând cu luna septembrie. Primul său curs s-a centrat pe felul în care sunt tratate femeile din taberele de refugiaţi şi vulnerabilităţile la care sunt supuse acestea, potrivit contactmusic.com.

Cursul postuniversitar ajută la dezvoltarea strategiilor pentru a implementa justiţia şi drepturile omului pentru femeile din zonele de conflict. Activit pentru drepturile omului şi mamă a şase copii, Angelina Jolie le-a predat pentru prima oară studenţilor de la London School of Economics, marţi.

'Am emoţii şi fluturi în stomac', a mărturist Jolie pentru Evening Standard, înainte de predarea cursului: 'Sper să mă descurc. Este foarte important pentru mine.'

Începând cu 2001, Jolie s-a implicat în numeroase misiuni de teren pe glob prin intermediul Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi, în calitate de ambasador al bunăvoinţei pe lângă UNHCR.

Ea a vizitat unele dintre cele mai afectate zone de război de pe planetă, a donat milioane de dolari variatelor proiecte menite să ajute persoanele vulnerabile şi chiar a obţinut un permis de pilot pentru a transporta mâncare şi provizii celor ce au nevoie. Eforturile sale i-au adus promovarea ca Trimis Special al Înaltului Comisar António Guterres in 2012.

Conferinţa Angelinei Jolie de la London School of Economics a coincis cu cea de-a 5-a aniversare a Preventing Sexual Violence Initiative, pe care Jolie a co-fondat-o. Jolie a vorbit despre propriile sale experienţe şi a răspuns întrebărilor privitoare la munca sa ca Reprezentant special al ONU.

Un membru care a audiat conferinţa lui Jolie a încurajat-o pe Jolie declarând: 'Doamnă, Jolie, v-aţi descurcat minunat!', în timp ce un altul a spus: 'O conferinţă incredibilă a Angelinei, astăzi'.

Studenţii au avut numai cuvinte de laudă la adresa actriţei, distribuind pe reţelele de socializare fotografii din timpul conferinţei şi fiind de părere că a fost o susţinere „minunată”.

După conferinţă, Angelina a mers împreună cu fiul său Maddox la Palatul Buckingham pentru un tur privat, întrucât membrii Familiei Regale britanice nu erau prezenţi.

Deşi nu este plătită pentru susţinerea cursurilor, Angelina, alături de fostul ministru de externe în guvernul Cameron, William Hague, a fost de acord să susţină cel puţin o conferinţă în cadrul cursului de un semestru de la LSE despre impactul războiului asupra femeilor.

Potrivit LSE, scopul cursului este de a ''dezvolta strategii de promovare a egalităţii între sexe şi extinderea participării femeilor în domeniile economie, sociale şi politice, dar şi în securitate''.

Profesorii invitaţi să susţină conferinţe şi cursuri la LSE vor participa, de asemenea, la ateliere şi evenimente publice, potrivit reprezentanţilor universităţii londoneze.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici