Game of Thrones: Fanii chinezi, dezamăgiţi de cenzurarea premierei ultimului sezon. Ce scene au fost eliminate | VIDEO

Fanii din China ai serialului "Game of Thrones/ Urzeala Tronurilor" au fost dezamăgiţi de cenzurarea celui mai recent episod al producţiei, din care au fost eliminate secvenţe cu o durată totală de şase minute, relatează theguardian.com.

1980 afișări
Imaginea articolului Game of Thrones: Fanii chinezi, dezamăgiţi de cenzurarea premierei ultimului sezon. Ce scene au fost eliminate | VIDEO

Game of Thrones: Fanii chinezi, dezamăgiţi de cenzurarea premierei ultimului sezon. Ce scene au fost eliminate (Imagini: HBO.com)

Platforma Tencent a difuzat premiera ultimului sezon al producţiei în acelaşi timp cu canalul de televiziune american HBO. Cu toate acestea, cele două medii au difuzat versiuni diferite: cea a HBO a avut o durată de 54 de minute, în timp ce premiera din statul asiatic a durat 48 de minute. Cenzorii din China au eliminat o scenă de sex cu o prostituată, cadre cu personaje omorâte şi o secvenţă cu limbaj vulgar.

Reacţia dură a cenzorilor chinezi a stârnit un val de critici pe reţelele de socializare online din China. Un admirator al producţiei a scris, pe platforma online locală Weibo, că nu are sens să urmărească serialul dacă scenele de luptă sunt eliminate. El şi-a exprimat surprinderea faţă de acţiunile cenzorilor, despre care credea că nu elimină decât scenele cu caracter sexual.

"Tencent ne pune să plătim pentru o versiune castrată a «Game of Thrones»", a afirmat o utilizatoare de pe platforma de micro-blogging Twitter.

"Este puţin incomod să ne uităm la versiunea cenzurată", a scris un alt utilizator pe Twitter, cunoscut sub pseudonimul Wang Bubble. "Dacă acele scene nu sunt menite să fie văzute, de ce sunt scrise de scenarist? De ce le filmează regizorul? Oamenii care admiră «Game of Thrones» nu o fac pentru pornografie şi violenţă, ci pentru întreaga poveste. Nu vreau să ratez nicio secundă", a continuat acesta.

Site-ul postului de televiziune american HBO este blocat în China, fapt care îi forţează pe majoritatea spectatorilor să urmărească doar scenele aprobate de autorităţile chineze. Cu toate acestea, există fani ai serialului care reuşesc să treacă de restricţiile dure şi găsesc modalităţi de a urmări versiunile necenzurate.

Ultimul episod al serialului "Game of Thrones/Urzeala Tronurilor" va fi difuzat pe 19 mai.

Încă de la lansare, în 2011, "Urzeala Tronurilor" a devenit un fenomen global şi cel mai iubit serial din istoria HBO. "Game of Thrones" a primit de-a lungul timpului foarte multe premii, inclusiv 47 de Primetime Emmy, cinci trofee din partea Sindicatului actorilor americani şi un Peabody Award.

Inspirat din seria de romane "A Song of Ice and Fire/Cântec de gheaţă şi foc", de George R.R. Martin, serialul "Urzeala tronurilor" are o acţiune amplasată într-un ţinut fictiv, numit Westeros. Magia, aventurile eroice şi elementele fantastice vin în completarea acţiunii din "Urzeala tronurilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici