Gândul: Detectorul de minciuni – spaima angajaţilor care îşi înşală firma

România are mulţi min­cinoşi. Corporaţiile s-au prins din timp de asta şi încă din anul 2000 îşi trimit oamenii pe ban­dă la Adrian Coman, cel mai experimentat poligrafist de la noi. După ce şi-a făcut mâna, 26 de ani, pe criminali, vio­latori şi tâlhari a dat iama cu detec­torul de minciuni în mediul de afaceri, cu gând să-l cureţe de indivizii mai puţin oneşti. Datorită lui, afaceri cândva falimentare, după ce s-au curăţat de căpuşe au, azi, profituri ce sar la cer.

5 afișări
Imaginea articolului Gândul: Detectorul de minciuni – spaima angajaţilor care îşi înşală firma

Gândul: Detectorul de minciuni – spaima angajaţilor care îşi înşală firma

La început, salariaţii mai bombăne niţel: „Da’ ce, domne, sunt pungaş sã mã aşez pe un scaun unde au stat infractori?„. Se potolesc doar când află că poligraful se foloseşte şi pentru testarea loialităţii, cinstei şi moralităţii şi că 85% din oamenii care se aşează pe scaun sunt diagnosticaţi ca inocenţi. Când sunt puşi faţă în faţă cu detectorul de minciuni, cei mai mulţi se pierd: „Nu cumva din cauza stãrii de emotivitate sau de tensiune o sã-mi iasã testul prost?”.

Dar Adrian Coman îl bate pe umăr părinteşte: „Aparatul simte starea de emotivitate şi-o scade din ecuaţie”. Poligraful, prin cei şase senzori aplicaţi pe pielea subiectului, reacţionează doar când acesta minte: „Atunci toate o iau razna, îi creşte ten­siunea, îi scade pulsul, are stop respirator, i se modificã re­zis­tenţa galvanicã a pielii şi are contracţii musculare”, fie că-i vorba de vânzări de infor­maţii din interiorul firmei, de min­ciunile trecute în CV de can­didaţi la angajare (85-90% dintre CV-uri au cel puţin câte o înflo­ritură) şi până la intenţiile nema­terializate de furt ale unor angajaţi.

Mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici