George Clooney a primit titlul de Cavaler al Artelor şi Literelor, în Franţa

Actorul american George Clooney a primit medalia de Cavaler al artelor şi literelor din partea ministrului francez al Culturii, Christine Albanel, în semn de recunoaştere a realizărilor sale din domeniul cinematografiei, informează linternaute.com.

2 afișări
Imaginea articolului George Clooney a primit titlul de Cavaler al Artelor şi Literelor, în Franţa

George Clooney a primit titlul de Cavaler al Artelor şi Literelor, în Franţa

George Clooney a primit acest titlu duminică, în timp ce se afla la Festivalul Cinematografiei Americane de la Deauville, care se va încheia pe 9 septembrie.

Înainte de a-i înmâna prestigioasa distincţie, ministrul francez al Culturii a declarat că George Clooney reprezintă "chintesenţa actorului american" cu "talent incomensurabil" şi "farmec irezistibil".

George Clooney a mulţumit Franţei pentru rolul său în criza umanitară din Darfur, în care actorul s-a implicat personal în favoarea victimelor civile.

Născut pe 6 mai 1961, la Lexington, Kentucky, George Clooney a devenit cunoscut în 1994 cu rolul doctorului Doug Ross din seria "Spitalul de urgenţă".

Clooney a interpretat numeroase roluri memorabile, precum cele din "Marea hoinăreală", "Regii deşertului", "Syriana", pentru care a fost recompensat cu premiul Oscar, "Ocean's Eleven - Faceţi jocurile!" şi "Misterele Berlinului".

În 2002, Clooney a debutat ca regizor cu "Confesiunile unei minţi periculoase" şi a continuat cu "Noapte bună şi noroc!" (2005).

George Clooney şi-a folosit celebritatea pentru a strânge fonduri în beneficiul victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001, ale tsunami-ului care a lovit sud-estul Asiei, ale uraganului Katrina şi ale războiului civil din Sudan.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici