George Clooney va fi recompensat cu un premiu Emmy pentru caritate

Actorul american George Clooney va primi Bob Hope Humanitarian Award pentru implicarea sa în diverse programe de televiziune create în scopuri caritabile, distincţia urmând să îi fie înmânată în timpul galei Primetime Emmy ce va avea loc pe 29 august, informează contactmusic.com.

19 afișări
Imaginea articolului George Clooney va fi recompensat cu un premiu Emmy pentru caritate

George Clooney va fi recompensat cu un premiu Emmy pentru caritate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul american s-a implicat în numeroase acţiuni umanitare şi a reprezentat o figură majoră în cadrul campaniei de conştientizare a publicului larg despre genocidul din regiunea sudaneză Darfur. Totodată, George Clooney a participat la activităţile de sprijinire a familiilor sinistrate în urma uraganului Katrina şi a găzduit teledonul "Hope for Haiti".

Şi teledonul "Hope for Haiti", găzduit de George Clooney şi care a reuşit să strângă zeci de milioane de dolari în beneficiul victimelor cutremurului care a devastat această insulă din Caraibe, este nominalizat la premiile Emmy.

Printre precedenţii laureaţi ai Bob Hope Humanitarian Award se numără Oprah Winfrey, Bill Cosby şi Danny Thomas.

George Clooney s-a făcut remarcat în serialul de televiziune "Spitalul de urgenţă" şi a interpretat ulterior numeroase roluri memorabile, precum cele din "Marea hoinăreală", "Regii deşertului", "Syriana", pentru care a fost recompensat cu premiul Oscar, "Ocean's Eleven - Faceţi jocurile!" şi "Misterele Berlinului".

Clooney, care, în 2009, a putut fi văzut pe marile ecrane în "Citeşte şi arde/ Burn After Reading", a fost prezent pe marile ecrane şi anul acesta, în filme precum "Sus, în aer/ Up in the Air".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici