Greta Thunberg a ajuns la Lisabona după ce a traversat Atlanticul pe un velier. Cât a poluat, de fapt, călătoria ei

Activista ecologistă suedeză Greta Thunberg a ajuns în Portugalia. A traversat Oceanul Atlantic pentru a participa la summit-ul pentru problemele climatice din Madrid, Spania.

6062 afișări
Imaginea articolului Greta Thunberg a ajuns la Lisabona după ce a traversat Atlanticul pe un velier. Cât a poluat, de fapt, călătoria ei

Greta Thunberg a ajuns în Lisabona. Ea a călătorit din Hampton, Virginia, pentru a participa la summit-ul COP25 de la Madrid, la bordul unui catamaran, alături de tatăl ei.

Din echipaj a făcut parte şi navigatoarea britanică Nikki Henderson care a zburat din Marea Britanie în SUA pentru a o ajuta pe Greta să traverseze Atlanticul, producând astfel aceeaşi cantitate de emisii de carbon pe care Greta a încercat să o evite navigând pe mare, informează Daily Mail. 

Ei au pornit la drum către Europa în data de 13 noiembrie pentru a ajunge la timp la un summit pe probleme de mediu care va avea loc la Madrid. Activista susţine că a salvat astfel lumea de 2 sau 3 tone de emisii de dioxid de carbon.

Din echipajul care a ajutat-o pe Greta a făcut parte şi o vloggeriţă australiană de origine română, proprietara velierului. Tânăra activistă a devenit cunoscută în întreaga lume după ce a început o mişcare de protest de anvergură pentru salvarea climatului. Ea a refuzat să zboare cu avionul pentru a da un exemplu despre cum pot fi reduse emisiile de carbon.

Adolescenta suedeză a parcurs împreună cu tatăl ei aproape 5.000 de kilometri, traversând Oceanul Atlantic la bordul unei ambarcaţiuni cu o lungime de 15 metri, numit „La Vagabonde”

Fata a postat pe conturile ei de socializare imagini din timpul călătoriei. Preşedintele Marcelo Rebelo de Sousa a declarat că este o „deosebită plăcere” să o primească în Lisabona, dar că nu consideră că este persoana potrivită să o întâmpine pe suedeza de 16 ani.

Greta nu a putut ajunge la protestele de vineri ale activiştilor din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile care i-au amânat sosirea, dar va participa la marşul programat săptămâna aceasta la Madrid. Printre subiectele care vor fi aduse în discuţie acolo se numără problema emisiilor de noxe  şi implementarea unui program internaţional pentru protejarea climei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici