Grimus cântă în deschiderea concertului Roxette de la Cluj-Napoca

Trupa Grimus, originară din Cluj-Napoca, a fost selectată pentru a cânta în deschiderea concertului pe care duoul Roxette îl va susţine pe 19 iulie, pe stadionul Cluj Arena, informează organizatorii, Emagic.

338 afișări
Imaginea articolului Grimus cântă în deschiderea concertului Roxette de la Cluj-Napoca

Trupa Grimus (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

De asemenea, fanii Roxette care nu vor să rateze show-ul trupei preferate vor avea la dispoziţie, începând de vineri, mai multe centre în Cluj şi în zona Ardealului de unde îşi vor putea achiziţiona biletele pentru spectacol.

Trupa Grimus, înfiinţată în Cluj Napoca, a atras atenţia tuturor încă de la debut şi la foarte scurt timp după lansarea primului album a început să fie numită "revelaţia scenei indie" autohtone. Au urmat apariţii la festivalurile importante din România, alături de show-uri în ţări precum Marea Britanie, Ungaria, Serbia sau Polonia. Melodiile lor elaborate şi sound-ul aparte - o combinaţie de piese puternice şi ritmuri antrenante - au atras inclusiv atenţia scenei muzicale din Marea Britanie. Cel de-al doilea album al trupei, "Egretta", produs şi mixat în Marea Britanie şi masterizat la studiourile Sterling Sound din New York, a lansat şase single-uri: "Face The Light", "Vanity", "In Your Eyes", "Started", "Promise" şi Nature Falls. Vara aceasta va fi una plină de concerte pentru trupă, aceştia fiind confirmaţi şi la trei dintre cele mai importante festivaluri europene, Exit (Serbia), Rock for People (Cehia) şi Sziget (Ungaria), alături de B'estfest Summer Camp.

Începând de vineri, fanii trupei vor avea la dispoziţie noi centre de unde îşi vor putea achiziţiona bilete pentru concert: casa de bilete a stadionului Cluj Arena, casele de bilete special amenajate in incinta Pollus Center şi Iulius Mall din Cluj, cărora li se adaugă reţeaua magazinelor Inmedio din Cluj-Napoca, Baia Mare, Zalău, Turda şi Sighişoara. Pe lângă acestea, rămân disponibile casele de bilete din reţeaua magazinelor Diverta, plus site-ul www.myticket.ro pentru comenzile online.

Formată la începutul anilor '80, Roxette a devenit rapid una dintre cele mai iubite trupe pop, iar piese precum "The Look", "Dressed for Success", "Listen to Your Heart", "Dangerous", "It Must Have Been Love", "Joyride" şi "Milk and Toast and Honey" au făcut înconjurul lumii, fiind considerate în prezent adevărate "evergreen-uri".

Marie Fredriksson şi Per Gessle s-au întâlnit pentru prima dată în Halmstadt (Suedia), la sfârşitul anilor '70, primul album Roxette - "Pearls of Passion" - fiind lansat câţiva ani mai târziu, în octombrie 1986. Au urmat alte şase albume de studio, şapte compilaţii, un album de remixuri şi opt albume video, cărora li se adaugă nu mai puţin de 39 de single-uri şi tot atâtea videoclipuri.

Premiaţi în repetate rânduri la categorii precum "cel mai bun grup pop-rock", "cel mai bine vândut artist" şi "cel mai difuzat video", membrii Roxette au câştigat de-a lungul carierei admiraţia a milioane de fani din întreaga lume. Anul 2002 a reprezentat, însă, un moment de cumpănă în cariera trupei, Marie fiind diagnosticată cu o tumoare pe creier. După o operaţie complicată, mai multe luni de tratament şi câţiva ani de pauză, timp în care atât Marie, cât şi Per şi-au dedicat timpul unor proiecte separate, trupa s-a reunit în 2009, revenind pe scenă în formula consacrată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici