Gustarte.ro/ Parfum şi culoare în bucătărie. Cum să găteşti cu lavandă

Proaspătă sau uscată, lavanda poate deveni ingredientul secret al celor mai gustoase preparate din bucătăria ta. Gustarte.ro recomandă câteva "trucuri".

297 afișări
Imaginea articolului Gustarte.ro/ Parfum şi culoare în bucătărie. Cum să găteşti cu lavandă

Gustarte.ro/ Parfum şi culoare în bucătărie. Cum să găteşti cu lavandă

Francezii folosesc lavanda mult, mai ales vara. Au grijă să o usuce şi să o folosească apoi tot anul. Este nelipsită din Herbes de Provence, celebrul amestec de rozmarin, oregano, maghiran şi cimbru. Trebuie să ai însă grijă cu ce o combini şi ce cantitate foloseşti.

În primul rând, asigură-te că găteşti cu lavandă culinară. Ca şi uleiul de cocos, există lavandă care se foloseşte doar în scop cosmetic, de exemplu. Lavanda englezească este cea mai dulce şi des întâlnită în bucătărie.

Nu abuza de această mirodenie. Moderaţia este cuvântul de ordine, începe cu cantităţi foarte mici. Aroma lavandei este extrem de puternică şi nu vei dori ca în final să ai parte de o prăjitură amară sau de o friptură cu parfum greu. Pentru prăjituri, îţi poţi prepara un zahăr fin pe care să-l foloseşti când doreşti: într-un mojar sau cu ajutorul unei râşniţe, macină lavandă şi zahăr. Sau combină mierea cu lavandă pentru un gust altfel.

Pentru a te bucura cu adevărat de aroma ei, combină florile de lavandă cu zeamă sau coajă de lămâie proaspătă în prăjituri.

Pentru a afla cu ce tip de friptură sau băutără alcoolică se potriveşte lavanda, accesaţi http://www.gustarte.ro/invata-gustul/parfum-si-culoare-in-bucatarie-cum-sa-gatesti-cu-lavanda-15542875.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici