Gwyneth Paltrow a lansat o carte de bucate în memoria tatălui ei

Actriţa Gwyneth Paltrow a lansat o carte de bucate, intitulată "My Father's Daughter", în memoria tatălui ei, decedat în 2002, faţă de care se simte în continuare foarte apropiată, mai ales atunci când creează noi reţete în bucătărie, informează femalefirst.co.uk.

73 afișări
Imaginea articolului Gwyneth Paltrow a lansat o carte de bucate în memoria tatălui ei

Gwyneth Paltrow a lansat o carte de bucate în memoria tatălui ei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bruce Paltrow, tatăl actriţei, a murit în 2002, din cauza unui cancer la gât agravat de o pneumonie severă.

"Întotdeauna mă simt apropiată de tatăl meu - care a fost dragostea vieţii mele până în 2002, când a murit - atunci când sunt în bucătărie. Chiar şi acum îi aud uneori vocea peste umărul meu, dojenindu-mă, spunându-mi să fiu atentă cu cuţitele, mormăind de plăcere când gusta din ceva care-i plăcea, într-un fel în care doar un evreu din Long Island poate să o facă, cu umerii săi care exprimă mai mult decât cuvintele. Nu voi uita niciodată cât de concentrat era în bucătărie. Era ca şi cum gustul delicios al mâncării ar fi direct proporţional cu dragostea lui pentru bucătărie", a declarat actriţa americană.

Gwyneth, în vârstă de 37 de ani, care are o fiică în vârstă de şase ani, Apple, şi un fiu în vârstă de patru ani, Moses, cu soţul ei, Chris Martin, solistul trupei Coldplay, speră să transmită prin această carte de bucate pasiunea tatălui său pentru gastronomie şi le recomandă cititorilor să nu ezite să bea un pahar de vin bun în timp ce gătesc.

Într-un interviu acordat ediţiei americane a revistei Vogue, Gwyneth Paltrow a declarat: "Această carte are scopul de a descrie «etosul» tatălui meu, prin transmiterea mai departe a darurilor şi secretelor culinare pe care el mi le-a împărtăşit. Investiţi timp şi implicaţi-vă în ceea ce este real. Beţi un pahar de vin în timp ce gătiţi. Faceţi ca totul să fie amuzant. Gătitul nu trebuie să însemne ceva complicat".

Gwyneth Paltrow, care are în palmaresul recent filme precum "Omul de oţel/ Iron Man", s-a făcut remarcată pentru rolurile din filmele "Talentatul domn Ripley" (1999), "Dovada" (2005) şi "Valentino" (2008) şi a câştigat un premiu Oscar pentru rolul din "Shakespeare îndrăgostit". Actriţa americană a putut fi văzută recent în "Omul de oţel 2", care a fost lansat pe marile ecrane pe 7 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici