Hainele purtate de John Lennon în ziua asasinării sale, prezentate într-o expoziţie

O nouă expoziţie dedicată memoriei lui John Lennon, regretatul solist al trupei Beatles, asasinat pe 8 decembrie 1980 la New York, a fost inaugurată, marţi, în acelaşi oraş american şi va expune în premieră hainele purtate de artist în ziua morţii sale, relatează bbc.co.uk.

80 afișări
Imaginea articolului Hainele purtate de John Lennon în ziua asasinării sale, prezentate într-o expoziţie

Hainele purtate de John Lennon în ziua asasinării sale, prezentate într-o expoziţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Expoziţia va fi găzduită de muzeul The Rock & Roll Hall of Fame Annex şi va expune pe lângă punga de hârtie în care se află hainele pătate de sângele cântăreţului britanic, pianul din apartamentul său new-yorkez şi mai multe versuri scrise de mână.

Yoko Ono, văduva lui John Lennon, organizatoarea acestei expoziţii, a declarat că i-a fost greu să decidă includerea hainelor regretatului ei soţ în această expoziţie şi că se teme că va fi criticată pentru această decizie.

Expoziţia "John Lennon: The New York Years", care va fi deschisă pentru tot restul anului, include un tricou fără mâneci, cu numele oraşului New York, purtat de John Lennon într-una din cele mai celebre fotografii ale fostului solist al trupei Beatles, dar şi alte obiecte personale, precum un set de scrisori, în care relatează lupta sa împotriva deportării la începutul anilor 1970, o chitară, faimoşii ochelari rotunzi cu rame metalice şi mai multe pagini care conţin versuri scrise de mână.

John Lennon a fost asasinat la New York, în faţa clădirii Dakota în care locuia, pe 8 decembrie 1980. Cântăreţul britanic avea 40 de ani şi locuia la New York de la începutul anilor 1970.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici