Halloween 2018: Petreceri pentru cei mari şi cei mici în acest weekend. Ce surprize îi aşteaptă pe bucureşteni

Halloween. Sărbătoarea în care se celebrează sperietura pică miercuri în 2018, aşa că, dincolo de evenimentele pentru cei mici, localurile bucureştene şi-au adaptat programul ultimului weekend din octombrie pentru a-i primi pe cei care ţin să se distreze pe această temă.

3110 afișări
Imaginea articolului Halloween 2018: Petreceri pentru cei mari şi cei mici în acest weekend. Ce surprize îi aşteaptă pe bucureşteni

Halloween 2018: Petreceri pentru cei mari şi cei mici în acest weekend. Ce surprize îi aşteaptă pe bucureşteni

Halloween 2018. Duminică, parcul Kiseleff este gazda unui "antrenament de Halloween". Intrarea Omar Khayyam este punctul de întâlnire pentru cei care aleg să vadă şi să se implice, între orele 10.00 şi 13.00, în concursul de decorat dovleci şi în vânătoarea de comori. Premiile şi organizarea vin de la Grupul de Iniţiativă Civică.

Opera Comică pentru Copii a pregătit vineri şi sâmbătă, între orele 19.00 şi 24.00, un program pentru copii, care prevede tururi de Noaptea Vrăjitoarelor din 30 în 30 de minute.

Sâmbătă, de la ora 11.00, părinţi, bunici, fraţi mai mari şi mai mici pot participa la un atelier de sculptat dovleci, la Căsuta lui ShoShon din Capitală. Costul pentru un participant şi însoţitorul lui este de 75 de lei şi include dovleacul pe care participanţii îl sculptează şi îl iau acasă. Duminică, atelierul este dedicat măştilor de Halloween, taxa de participare fiind de 65 de lei.

Duminică, sunt premiate costumele şi la Casa Experimentelor. Între orele 12.00 şi 20.00 (ultima intrare la ora 19.00), sunt alese cele mai bune costume pentru fiecare oră. Pentru a participa la eveniment, trebuie făcută rezervare online, pe pagina de Facebook a Casei.

Joy Club, organizează Halloween Spooktacular Party duminică, între 11.15 şi 13.00. Povestea include decoraţiuni de Halloween fantastice şi atmosferă de mister, parada costumelor haioase, surprize dulci şi muzici şi karaoke de groază.

Plaza Romania a rezervat intervalul 15.00 - 18.00 pentru petrecerea în familie cu dovleci şi machiaje tematice.

Pentru cei mari, petrecerea începe vineri la Club 16, cu Poveşti din 808, pentru prima noapte, şi Întâlniri de gradul 4/4, pentru sâmbătă, cu treceri de la hip-hop la rave şi EDM.

Joker's American Pub & Restaurant are sâmbătă, de la ora 21.00, Party de Halloween cu intrare liberă şi Julius DJ la pupitru.

Private Hell Club, acordă premii pentru costume şi machiaje, la petrecerea pentru care e responsabil cu muzica Lenţi Chiriac.

Petrecerea de Halloween se dă sâmbătă şi la El Grande Comandante. Organizatorii spun că fac cinste cu un long drinks, începând cu ora 22.00, primelor 50 de persoane care participă la party cu costume şi machiaj potrivit ocaziei.

BOA, Beat of Angels, are petrecerea adunată în jurul vrăjitoarelor albe. Dress-code este alb, iar tema e Fantasy Kingdom.

De unde vine Halloween

Halloween (o abreviere pentru "All Hallows' Evening") este o sărbătoare de origine celtică, preluată de multe popoare din lumea occidentală şi nu numai. Halloween-ul se celebrează în noaptea de 31 octombrie, precedând sărbătoarea creştină Ziua tuturor sfinţilor de pe 1 noiembrie. Fiind una dintre cele mai vechi sărbători din lume, Halloween-ul este sărbătorit în foarte multe ţări, cele mai cunoscute fiind Irlanda, Statele Unite, Canada, Puerto Rico şi Regatul Unit, iar, ocazional, în unele părţi ale Australiei şi Noua Zeelandă.

Obiceiuri specifice de Halloween sunt realizarea de dovleci sculptaţi, luminaţi cu ajutorul unor felinare, folosiţi la decorarea caselor şi grădinilor şi ca lanterne, dar şi costumarea în personaje desprinse din poveştile de groază. Copiii costumaţi astfel colidă din casă în casă şi sunt recompensaţi cu dulciuri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici