Harvey Weinstein, producătorul filmului "The Artist", va primi Legiunea de Onoare

Producătorul de film Harvey Weinstein, copreşedinte al companiei de producţie cinematografică The Weinstein Company, care a produs filmul "The Artist", marele câştigător la gala premiilor Oscar 2012, va fi recompensat cu Legiunea de Onoare, relatează Reuters.

142 afișări
Imaginea articolului Harvey Weinstein, producătorul filmului "The Artist", va primi Legiunea de Onoare

Harvey Weinstein (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Producătorul american va primi Legiunea de Onoare, una dintre cele mai înalte distincţii civile din Franţa, după ce a fost nominalizat de preşedintele francez Nicolas Sarkozy.

Harvey Weinstein va primi Legiunea de Onoare în grad de Cavaler, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Paris în decursul acestui an.

În urmă cu câteva zile, renumitul producător american l-a atacat în mod public pe politicianul francez Jean-Marie Le Pen, criticând aspru comentariile acestuia referitoare la filmul "Les Intouchables", produs de The Weinstein Company.

Harvey Weinstein a spus că declaraţiile făcute de Le Pen, fostul preşedinte al partidului de extremă dreaptă Frontul Naţional, despre filmul "Les Intouchables", al cărui subiect tratează subiectul imigraţiei, sunt "dezgustătoare" şi "pline de bigotism".

Deşi producătorul american aflase în urmă cu câteva luni că va primi această distincţie, el i-a cerut preşedintelui francez să nu facă publică informaţia, pentru a nu genera un conflict de interese la Hollywood, întrucât filmul "The Artist" era implicat în cursa pentru Oscaruri, decernate de Academia de film americană.

Într-o declaraţie de presă, Weinstein afirmă că se simte onorat de această distincţie şi a ţinut să aducă un omagiu unora dintre cei mai renumiţi regizori francezi de film, precum François Truffaut şi Jean Renoir.

Printre personalităţile de la Hollywood care au fost recompensate în trecut cu Legiunea de Onoare se numără câteva figuri de legendă din industria cinematografică, precum Charlie Chaplin, Marlene Dietrich, Clint Eastwood, Robert De Niro şi Steven Spielberg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici