Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac, pregătit de oaspeţi!

Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac a fost finalizat joi, primele cazări fiind programate în noaptea de Revelion, iar constructorii lucrează în continuare la realizarea Bisericii de gheaţă ce va fi inaugurată de Bobotează.

580 afișări
Imaginea articolului Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac, pregătit de oaspeţi!

Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac a fost finalizat, primele cazări fiind programate pentru Revelion (Imagine: Mediafax Foto)

Constructorii Hotelului de gheaţă de la Bâlea Lac, proiect devenit deja tradiţional, au finalizat lucrările la hotel, tema din acest an fiind "Ice Hotel Cold Think".

"Construcţia unicului Hotel de gheaţă din Europa de Sud-Est a fost finalizată în data de 24 decembrie şi este deschis pentru vizitatori. Proiectul de Marketing Turistic Ice Hotel Bâlea Lac are ca principal scop promovarea potenţialului turistic din Masivul Făgăraş, precum şi crearea şi dezvoltarea unui brand turistic pentru Bâlea Lac. Tema Proiectului de Marketing Turistic «Ice Hotel 2010», este «Ice Hotel Cold Think»", se arată într-un comunicat de presă al constructorilor Hotelului de gheaţă.

Suprafaţa totală de construcţie a hotelului este de aproximativ 650 de metri pătraţi. Hotelul dispune de zece camere duble, un Ice Bar, un Ice Restaurant şi o esplanadă cu expoziţie de statui din gheaţă.

"Fiecare cameră poartă numele unui filozof cunoscut, român sau străin, iar în fiecare cameră va fi expusă o scurtă prezentare a filozofului al cărui nume îl poartă camera. Pentru Ice Restaurant am pregătit un nou meniu compus din patru feluri de mâncare, gustarea şi desertul vor fi servite pe farfurii din gheaţă, iar cei care doresc să servească masa în Ice Restaurant vor beneficia de un welcome cocktail", se mai arată în comunicat.

Primii turişti care vor fi cazaţi în Hotelul de gheaţă sunt 20 de englezi care îşi vor petrece noaptea de Revelion la Bâlea Lac. Aceştia vor plăti 198 de lei pe noapte pentru fiecare cameră dublă.

Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac

Potrivit organizatorilor, din componenţa Complexului "Ice Hotel 2010", nu va lipsi Biserica de Gheaţă.

"Acest obiectiv a fost construit pentru prima dată în urmă cu trei sezoane şi şi-a câştigat o binemeritată notorietate, constituind un reper obişnuit pentru această locaţie. Imediat după ce vor fi finalizate lucrările la Ice Hotel, toate eforturile vor fi îndreptate spre Biserica de Gheaţă, astfel încât să reuşim recuperarea întârzierilor cauzate de condiţiile meteorologice, ce au fost, la începutul iernii, total nefavorabile şi să putem finaliza totul la timp. Dacă nu vor apărea situaţii neprevăzute, Biserica de Gheaţă va fi inaugurată, aşa cum s-a întâmplat şi anii trecuţi, în ziua sărbătorii Bobotezei", se mai arată în comunicat.

Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac va avea caracter ecumenic şi va fi deschisă gratuit tuturor vizitatorilor, indiferent de religie.

În sezoanele trecute, Biserica de gheaţă a găzduit mai multe evenimente religioase, aici fiind oficiate trei botezuri şi o cununie religioasă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici