Hubble a surprins două quasare situate la 10 miliarde de ani lumină depărtare de noi

  • Telescopul Hubble a descoperit două quasare, într-o pereche de galaxii
  • Sunt cele mai vechi descoperite vreodată
  • Quasarul este un obiect cosmic care emite lumină mai puternic decât o galaxie
2149 afișări
Imaginea articolului Hubble a surprins două quasare situate la 10 miliarde de ani lumină depărtare de noi

Hubble a surprins două quasare situate la 10 miliarde de ani lumină depărtare de noi

Telescopul Huble a descoperit două quasare la 10 miliarde de ani lumină depărtare de noi. Presupunerea lor este că fac parte din două galaxii care sunt în proces de a se uni.

Quasarul este un obiect astronomic cu o luminozitate foarte mare găsit în centrul unei galaxii şi alimenat în general de o gaură neagră supermasivă.

Studile asupra acestor două quasare arată că sunt la o distanţă de 10 mii de ani lumină unul de celălalt. Asta înseamnă că sunt mai aproape decât orice alte două quasare din universul cunoscut.

Fenomenul este foarte rar întalnit, iar savanţii spun că probabilitatea să descoperi aşa ceva este de 1 la cateva mii de quasare. Această descoperire va ajuta la o mai bună înţelegere a cursului evolutiv al unei galaxii. Şi este  posibil să nască noi teorii despre formarea acestora.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici