Idei de deserturi festive cu fructe exotice (P)

162 afișări
Imaginea articolului Idei de deserturi festive cu fructe exotice (P)

Idei de deserturi festive cu fructe exotice (P)

Fructele sunt desertul naturii. Sunt alimente potrivite în orice tip de dietă, pline de savoare şi arome senzaţionale. Dacă vă număraţi printre persoanele care îşi doresc să încerce câte o reţetă nouă cu ocazia sărbătorilor, atunci aflaţi că acest articol vă este dedicat. În rândurile ce urmează vrem să vă sărim în ajutor cu câteva idei de deserturi atipice, potrivite atât Crăciunului cât şi revelionului. Fie că vreţi să le savuraţi alături de cei dragi, sau poate doriţi să vă răsfăţaţi de unul singur, următoarele idei oferite de noi cu siguranţă vă vor impresiona. Mai întâi de toate, vă vom vorbi despre cele mai îndrăgite fructe exotice de care puteţi profita pentru aceste deserturi, iar apoi vă vom spune ce reţete puteţi încerca pentru sezonul festiv. Să începem!

Printre cele mai gustoase şi apreciate fructe exotice se numără clementinele, pomelo, fructul pasiunii, papaya, mango, rodia şi kiwi. Acestea şapte se încadrează la rândul lor în două categorii: fructe dulci şi fructe dulci acrişoare. În funcţie de preferinţele dumneavoastră şi ale celor dragi, puteţi fie să concepeţi un desert dulce, fie unul acrişor, fie poate să combinaţi cele două arome într-o reţetă de senzaţie ce explodează de gust. În continuare, o să vă prezentăm câteva caracteristici ale fiecărui fruct, pentru a vă ajuta să le înţelegeţi mai bine. Astfel, cu siguranţă veţi alege ingredientele perfecte pentru surpriza dulce de sărbători.

  • Fructele dulci

Printre fructele dulci se numără clementinele fructul pasiunii şi papaya. Acestea trei se remarcă prin sucul lor aromat şi varietatea de deserturi în care se potrivesc.

  • Clementinele se recunosc după asemănarea lor cu portocalele. Făcând parte din aceeaşi familie de citrice, acestea sunt de dimensiune mai mică, însă mai dulci decât portocalele. Deci le puteţi folosi fără griji într-un desert savuros şi festiv.

  • Fructul pasiunii se remarcă datorită asemănării sale cu pruna. Acesta dispune de aceeaşi coajă mov şi miez gălbui, însă aroma sa exotică iese în evidenţă cu fiecare înghiţitură.

  • Papaya se aseamănă la înfăţişare cu dovleacul plăcintar, însă aroma sa parfumată şi savoarea cu care surprinde se ridică la cote mult mai înalte. Acesta este printre cele mai aromate fructe de care dispunem pe piaţă, deci vă veţi surprinde pe deplin apropiaţii cu el.

  • Fructele dulci-acrişoare

Printre fructele dulci-acrişoare se numără pomelo, mango, rodia şi kiwi. Iată cu ce ies ele în evidenţă.

  • Pomelo seamănă cu grepfrutul nu doar la înfăţişare, ci şi la aroma acrişoară de care dispune. Este un fruct citric ce se potriveşte de minune în salatele răcoritoare şi dispune de arome mai puţin amare decât ale grepfrutului.

  • Mango are un aspect oval şi dispune de culori variate precum verde, galben sau portocaliu. Aroma sa specifică şi savuroasă se regăseşte des în smoothie-uri şi sucuri, însă poate fi folosit fără griji şi drept ingredient în deserturi.

  • Rodia surprinde cu conţinutul său ridicat de vitamina C şi aroma dulce-acrişoară interesantă. Fructul dispune de mici „seminţe” texturate ce pot fi folosite ca topping pentru deserturile festive.

  • Kiwi este un fruct de dimensiuni mici, cu o coajă ţepoasă maronie ce ascunde la interior un miez verde şi suculent. Este ingredientul perfect pentru persoanele care adoră aroma sa acrişoară şi revigorantă.

Iar acum că aţi aflat care sunt cele mai îndrăgite fructe exotice de pe piaţă, ne-a rămas să vă enumerăm reţetele promise, pentru sărbători mai gustoase ca niciodată.

  • Reţetele festive

Printre cele mai uşor de realizat dar şi gustoase deserturi de sărbători se numără salata de fructe, tortul, tarta sau prăjitura cu fructe uscate. În funcţie de preferinţe şi ce vă doriţi să aşezaţi pe masa de Crăciun sau revelion, puteţi alege fără griji dintre acestea.

  1. Cel mai uşor de realizat este salata de fructe, bineînţeles. Tot ce aveţi nevoie sunt fructele preferate, puţin coniac şi zahăr. Tăiaţi-le în cubuleţe mici, turnaţi puţin alcool peste acestea şi amestecaţi bine pentru a da voie gusturilor să se pătrundă, apoi presăraţi zahăr pe deasupra şi gata. Aţi obţinut un desert elegant.

  2. Tortul şi tarta sunt printre cele mai complexe, aşa că vă recomandăm să urmaţi o reţetă mai bine definită. Însă ţineţi cont că puteţi obţine atât torturi şi tarte reci cât şi calde. Contează numai ce preferinţe aveţi pentru desertul de sărbători şi cum reuşiţi să combinaţi savoarea fructelor cu aroma cremei de unt.

  3. Cât pentru prăjitura cu fructe uscate, nu trebuie decât să urmaţi o reţetă de chec pufos în care să incorporaţi fructele preferate confiate şi apoi să ornaţi cu zahăr pudră pe deasupra. Simplu, nu?

Aveţi o mulţime de posibilităţi la dispoziţie, dacă vă folosiţi de aceste fructe exotice. Cu siguranţă veţi obţine deserturi miraculoase care vă vor impresiona toţi invitaţii.

Acestea fiind spuse, iată-ne ajunşi la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos şi că v-am inspirat să creaţi cele mai gustoase reţete. Pentru şi mai multe sfaturi, nu ezitaţi să navigaţi mediul online. Vă dorim happy cooking!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici