Războiul din Ucraina, ziua 798. Noi bombardamente ruseşti în Odesa. Cel puţin trei ucraineni au murit / Răspunsul Ucrainei: Kievul a lansat miercuri dimineaţa atacuri cu drone asupra mai multor regiuni ruseşti / Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023

  • Cel puţin trei ucraineni au murit şi alte trei persoane au fost rănite, marţi seara, în timpul unui atac rusesc cu rachete, relatează ukrinform.net.
  • Ucraina a lansat miercuri dimineaţa atacuri cu drone asupra mai multor regiuni ruseşti, au declarat oficiali ruşi. Presa rusă a raportat un incendiu la rafinăria de petrol Ryazan după atac.
  • Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
1679 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 798. Noi bombardamente ruseşti în Odesa. Cel puţin trei ucraineni au murit / Răspunsul Ucrainei: Kievul a lansat miercuri dimineaţa atacuri cu drone asupra mai multor regiuni ruseşti / Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023

Războiul din Ucraina, ziua 798. Noi bombardamente ruseşti în Odesa. Cel puţin trei ucraineni au murit / Răspunsul Ucrainei: Kievul a lansat miercuri dimineaţa atacuri cu drone asupra mai multor regiuni ruseşti

UPDATE Statele Unite impun sancţiuni unor entităţi din China şi Turcia pentru ajutorul acordat Rusiei în războiul din Ucraina

Statele Unite au impus sancţiuni împotriva a peste 300 de entităţi ruseşti şi internaţionale, inclusiv unele din China şi Turcia, pentru sprijin oferit armatei ruse în timp războiul din Ucraina.

Noile măsuri reflectă îngrijorarea tot mai mare a Washingtonului cu privire la faptul că administraţia de la Beijing şi alte ţări furnizează tehnologii critice pentru a susţine industria militară a Rusiei, informează Financial Times.

UPDATE Tancuri şi alte vehicule blindate occidentale, capturate în Ucraina, sunt expuse la Moscova

În capitala Rusiei a fost deschisă o expoziţie care prezintă peste 30 de piese de echipament militar occidental capturate de la forţele ucrainene.

Printre altele, sunt expuse un tanc de luptă M1 Abrams fabricat în SUA, un tanc Leopard 2, un vehicul blindat de infanterie Marder din Germania şi un vehicul blindat AMX-10RC de fabricaţie franceză, potrivit Sky News.

UPDATE Experienţa militarilor ucraineni cu un lansator de rachete românesc

Artileriştii ucraineni din Brigada 118 Mecanizată au vorbit despre experienţa de operare a lansatoarelor de rachete APR-40, de producţie românească, folosite pe front împotriva trupelor ruse, într-un reportaj pentru postul de televiziune 5 Kanal.

UPDATE Un american a recunoscut că a încercat să vândă ruşilor componente de dronă

Rusia a atacat miercuri regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei cu bombe ghidate, ucigând cel puţin două persoane şi rănind alte două, a declarat guvernatorul regional.

Cele două persoane au murit după ce o maşină a fost lovită în satul Zolochiv. Tot aici, a fost lovită şi o casă, a anunţat guvernatorul Oleh Syniehubov pe Telegram, citat de Reuters.

Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023

Forţele ruse au avansat şi în regiunile Doneţ şi Luhansk şi se apropie acum de a doua linie defensivă ucraineană.

Între timp, Occidentul se mobilizează pentru a trimite cât mai repede ajutoare Ucrainei, pentru a rezista ofensivei ruseşti.

După ce Germania a anunţat că va trimite Kievului sisteme antiaeriene Skynex, maşini de luptă Marder şi muniţie pentru sistemele IRIS-T, Norvegia va aloca suplimentar peste 600 milioane de euro anul acesta pentru a achiziţiona muniţie necesară Ucrainei să se apere.

Trupele ruse au atacat oraşul port Odesa, din sudul Ucrainei, cu rachete balistice marţi seara.

„Inamicul a atacat Odesa cu rachete balistice. Trei persoane au fost ucise şi alte trei au fost rănite în atac. Victimele primesc asistenţa medicală necesară”, a anunţat pe Telegram Oleh Kiper, şeful administraţiei militare a regiunii, transmite Ukrinform.

El afirmă că „există daune la infrastructura civilă”.

Răspunsul Ucrainei

Ucraina a lansat miercuri dimineaţa atacuri cu drone asupra mai multor regiuni ruseşti, au declarat oficiali ruşi. Presa rusă a raportat un incendiu la rafinăria de petrol Ryazan după atac.
 
Canalul rusesc de telegram Baza, apropiat de serviciile de securitate ruseşti, a relatat că atacul a declanşat un incendiu la rafinăria de petrol din Riazan.
 
Rafinăria, deţinută şi administrată de Rosneft produce aproximativ 5,8% din cantitatea totală de ţiţei rafinat din Rusia. Aceasta a fost o ţintă frecventă a atacurilor aeriene ale Ucrainei.
 
Guvernatorii regiunilor Kursk şi Voronej din sud-vestul Rusiei, care se învecinează cu Ucraina, au raportat, de asemenea, atacuri cu drone pe teritoriile lor, precizând că nu s-au înregistrat pagube sau răniţi.
 
Rusia rareori divulgă informaţii despre impactul total al atacurilor Ucrainei asupra teritoriului şi infrastructurii sale.
 
Oficialii de la Kiev spun că ţintirea infrastructurii militare, energetice şi de transport a Rusiei subminează efortul de război al Moscovei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici