VIDEO Imagini care-ţi aduc zâmbetul pe buze: Iată cum se joacă o familie de bursuci, în Arad

  • O familie de bursuci care se joacă şi mănâncă a fost filmată de o cameră video amplasată în pădure.
  • Imaginile au fost surprinse în Parcul Natural Lunca Mureşului de o cameră montată de un angajat Romsilva.
1227 afișări

Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a companiei Romsilva.

„Secvenţe nocturne cu o familie de bursuci deosebit de simpatici, surprinşi de una din camerele de monitorizare, amplasată de colegul nostru, Irinel Oberşan, în Parcul Natural Lunca Mureşului. Personajele noastre sunt tandre unul cu celălalt şi grijulii cu vizuina lor”, scrie pe reţeaua de socializare.

Potrivit reprezentanţilor Romsilva, bursucul este un mamifer omnivor care se hrăneşte cu fructe, seminţe, larve şi ouă. Toamna îşi face provizii, pe care le depozitează în vizuină, pentru perioada iernii, când are o activitate redusă.

Bursucii şi construiesc vizuini complexe, la o adâncime de doi metri, cu galerii lungi, de până la opt metri, cu încăperi speciale pentru provizii.

Parcul Natural Lunca Mureşului este unul dintre cele 22 parcuri naturale sau naţionale, pe care le administrează Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafaţă de 17.455 hectare şi se întinde de-a lungul râului Mureş, de la limita municipiului Arad până la graniţa româno-maghiară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici