Imagini PERFECTE din spaţiu. Tranzitul planetei Mercur prin faţa Soarelui a fost surprins pe camere de NASA

Luni, 11 noiembrie, planeta Mercur a trecut între Pământ şi Soare, eveniment astronomic care se va mai repeta abia în 2032.

977 afișări
Imaginea articolului Imagini PERFECTE din spaţiu. Tranzitul planetei Mercur prin faţa Soarelui a fost surprins pe camere de NASA

Tranzitul planetei Mercur prin faţa Soarelui a fost surprins pe camere

Tranzitul planetei Mercur între Pământ şi Soare a făcut ca evenimentul să poată fi capturat pe camere de către NASA. Planeta a arătat ca un punct negru pe suprafaţa Soarelui.

Evenimentul se întâmplă de doar 13 ori într-un secol, astfel că acest tranzit e considerat o raritate atât printre observatorii profesionişti, cât şi printre amatori.

Ultimul tranzit al planetei Mercur între Pământ şi Soare a fost în 2016. Următorul va avea loc în 2032.

Vizionările tranzitelor şi eclipselor sunt o bună ocazie pentru a angaja şi publicul în experimentarea minunilor universului şi pentru a aprecia rigurozitatea cu care ştiinţa şi matematica prezic evenimente astronomice”, a spus Mitzi Adams, cercetător ştiinţific la Heliophysics and Planetary Science Branch a NASA.

„Bineînţeles, să mă uit la Soare în siguranţă este una dintre activităţile mele preferate”, a spus acest specialist în dinamica solară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici