Încă o prezenţă românească la Berlinală

Documentarul "Ioane, cum e la construcţii?" (1983), de Sabina Pop, va fi proiectat în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, într-o secţiune specială, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

98 afișări
Imaginea articolului Încă o prezenţă românească la Berlinală

Încă o prezenţă românească la Berlinală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Documentarul Sabinei Pop se alătură producţiilor româneşti care vor participa anul acesta la diferite secţiuni ale Berlinalei (5 - 15 februarie).

Secţiunea After Winter Comes Spring, în cadrul căreia va fi proiectat "Ioane, cum e la construcţii?", celebrează 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului.

Printre filmele prezentate în cadrul secţiunii aniversare se numără::

"A kis Valentinó/ Little Valentino", de András Jeles (Ungaria,1979),

"Az, Grafinyata/ The Countess", de Petar Popzlatev (Bulgaria, 1989), şi

"Krótki film o zabijaniu/ A Short Film about Killing", de Krzysztof Kieslowski (Polonia, 1988).

România va fi reprezentată la Berlin, pe lângă documentarul Sabinei Pop, de nume precum: Radu Jude, selectat la secţiunea Forum cu "Cea mai fericită fată din lume", "Katalin Varga", o coproducţie România-Marea Britanie-Ungaria, inclusă în competiţia oficială, iar în cadrul programului Berlinale Shorts, de "Bric-Brac", de Gabriel Achim şi "Renovare", de Paul Negoescu.

Şi Anamaria Marinca va fi prezentă la Berlin, în secţiunea Panorama, actriţa făcând parte din distribuţia filmului "The Countess", de Julie Delpy.

De asemenea, România va beneficia la Berlin, prin Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, de un stand de 20-30 de metri pătraţi. Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc va prezenta printre altele un catalog cu producţiile româneşti din ultimii trei ani, dar şi un catalog care promovează industria de film din România.

Anul trecut, filmul "O zi bună de plajă", de Bogdan Mustaţă, a obţinut Ursul de Aur, la Berlinale Shorts.

Citeşte şi:

Radu Jude debutează în lungmetraj la Berlin

Filme selectate în competiţia festivalului

Filme prezentate în secţiunea Panorama

Filme care vor rula în subsecţiunea Panorama Special

Producţii prezentate în subsecţiunea Dokumente

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici