Încep Zilele Culturii Japoneze 2016: workshop de taiko, demonstraţii de ikebana, spectacole

Cea de-a 6-a ediţie a Zilelor Culturii Japoneze are loc între 12 şi 23 mai, în Bucureşti. Pe parcursul celor 12 zile japoneze, va avea loc o serie de evenimente care vor îmbina tradiţionalul şi modernul: conferinţe, seminarii, festivaluri dedicate pasionaţilor de cultura şi stilul de viaţă japonez.

784 afișări
Imaginea articolului Încep Zilele Culturii Japoneze 2016: workshop de taiko, demonstraţii de ikebana, spectacole

Încep Zilele Culturii Japoneze 2016: workshop de taiko, demonstraţii de ikebana, spectacole

Evenimentul este organizat de Centrul de Studii Româno-Japoneze ”Angela Hondru” (CSRJ-AH), împreună cu Universitatea Româno-Americană din Bucureşti. Manifestările culturale din Ţara Soarelui Răsare se desfăşoară cu sprijinul Ambasadei Japoniei la Bucureşti şi al Japan Tobacco International.

Pe parcursul celor 12 zile japoneze, va avea loc o serie de evenimente care vor îmbina tradiţionalul şi modernul: conferinţe, seminarii, festivaluri dedicate pasionaţilor de cultura şi stilul de viaţă japonez. Vor avea loc, de asemenea, demonstraţii şi competiţii de arte marţiale şi de jocuri specifice Japoniei. Aspecte ale economiei, geopoliticii şi comunicării japoneze vor fi şi ele abordate în cadrul unor conferinţe cu participare internaţională.

Programul „Zilelor Culturii Japoneze”


Pe 12 mai , la ora 18:00: Workshop de taiko (tobe tradiţionale japoneze), susţinut de artistul Mugen Yahiro – evenimentul va avea loc la Sala RAU Fitness a Universităţii Româno – Americane.

Pe 13 – 14 mai se va desfăşura a patra ediţie a conferinţei internaţionale ”Japan – Romania – cross points in a global context”
Conferinţa este organizată în parteneriat cu Ritsumeikan University din Kyoto, Institutul de Economie Mondială al Academiei Române, Facultatea de Istorie – Universitatea Bucureşti şi Asociaţia Profesorilor de Limbă Japoneză din România. Scopul acestei manifestări este acela de a oferi profesorilor, cercetătorilor, studenţilor, oficialilor şi reprezentanţilor mediului de afaceri şansa de a pune laolaltă studii legate de cultură, mediul de afaceri, economia şi comunicarea din Japonia.

Deschiderea evenimentului va avea loc în Sala Senatului a Universităţii Româno-Americane, vineri, 13 mai, începând cu ora 10:00 în prezenţa Excelenţei Sale, domnul Kisaburo Ishii, Ambasador Extraordinar si Plenipotenţiar al Japoniei la Bucureşti. Conferinţa va continua sâmbătă, 14 mai, cu trei secţiuni ce vor avea ca teme: cultura, economia şi comunicarea japoneză.

Pe 13 mai, de la ora 18:00, va avea loc o demonstraţie spectaculoasă şi un atelier de ikebana (aranjament floral japonez), conduse de maestra Chizuru Ashihara din Kyoto, Japonia - evenimentul va avea loc în Sala Senatului a Universităţii Româno – Americane.


Pe 15 mai, ora 18:00, se va desfăşura Gala Aniversară a CSRJ-AH - Haru Urara Grand Festa.

Evenimentul va avea loc în Aula Magna a Universităţii Româno-Americane şi va celebrarea cea de-a XI- a aniversare a CSRJ-AH, printr-un spectacol realizat de artişti japonezi şi români, dar şi prin premierea celor mai buni cursanţi ai Centrului, premiul cel mare fiind o excursie de două săptămâni în Japonia oferit de JTI.

Programul va include muzică tradiţională japoneză interpretată de către artista Naoko Kikuchi, muzică tradiţională japoneză interpretată la tobe japoneze de către artistul Mugen, un moment artistic realizat de către profesorii şi cursanţii Centrului de Studii Romano-Japoneze “Angela Hondru” şi o reprezentaţie în stil kabuki realizată de cursanţii Centrului, sub îndrumarea doamnei profesor de limba japoneză, Chinatsu Kawamoto.

Evenimentul este deschis publicului larg.

Între 18 – 24 mai publicul va putea lua parte la cursuri şi demonstraţii de kendo – vor avea loc în Bucureşti şi Braşov şi vor fi susţinute de doi invitaţi de seamă din Japonia: Masayoshi Miyazaki (maestru de kendo - 7 dan) şi Michi Yoshioka (maestră de kendo - 6 dan).


Pentru mai multe informaţii despre Zilele Culturii Japoneze, pasionaţii sunt rugaţi să viziteze pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/ZileleCulturiiJaponeze

„Zilele Culturii Japoneze” este un eveniment care îmbină tradiţionalul şi modernul (conferinţe, seminarii, festivaluri dedicate pasionaţilor de cultura şi stilul de viaţă japonez). Cea de-a 6a ediţie are loc în perioada 12 şi 23 mai 2016 şi este organizată de Centrul de Studii Româno-Japoneze ”Angela Hondru” (CSRJ-AH), împreună cu Universitatea Româno-Americană din Bucureşti şi cu sprijinul Ambasadei Japoniei la Bucureşti şi al Japan Tobacco International.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici