Inedit: Un artist a primit zeci de mii de dolari pentru o lucrare, dar a livrat două cadre goale pe care le-a numit "Ia banii şi fugi"

  • Un artist danez a primit zeci de mii de dolari de la un muzeu pentru o lucrare.
  • Artistul a luat banii şi a livrat o lucrare ... cel puţin bizară pe care a numit-o "Ia banii şi fugi"
1511 afișări
Imaginea articolului Inedit: Un artist a primit zeci de mii de dolari pentru o lucrare, dar a livrat două cadre goale pe care le-a numit "Ia banii şi fugi"

Foto: Twitter/ TLOV.J.

Muzeul de Artă Modernă Kunsten din Aalborg, Danemarca, i-a oferit lui Haaning 84.000 de dolari pentru realizarea unor lucrări.

Artistul urma să recreeze două opere de artă pentru o expoziţie intitulată „Work it Out”, axată pe relaţia dintre artă şi viaţa profesională. Muzeul se aştepta ca Haaning să realizeze două tablouri cu bancnote, care să reprezinte venitul mediu anual al unei persoane din Danemarca şi al uneia din Austria.

Cu toate acestea, când muzeul a deschis cutia care conţine lucrările lui Haaning, a găsit două cadre complet goale.

„Nu este furt. Este o încălcare a contractului, iar încălcarea contractului face parte din lucrare”, a spus Haaning la un post de radio.

Realizarea lucrărilor l-ar fi costat pe artist o sumă semnificativă şi acesta s-a plâns de modul în care sunt plătiţi artiştii în general.

Conceptul „Ia banii şi fugi", spune Haaning, este un protest faţă de modul în care sunt plătiţi artiştii. Conform artistului, realizarea lucrărilor în forma cerută l-ar fi costat o sumă semnificativă de bani. Potrivit lui Haaning, ar fi trebuit să scoată 3.300 de euro din buzunar pentru a recrea cele două opere de artă.

„Îi încurajez pe alţi oameni care au condiţii de muncă la fel de mizerabile ca mine să facă acelaşi lucru. Dacă faci o muncă grea şi nu primeşti bani şi ţi se cere de fapt să dai bani pentru a merge la serviciu, atunci <ia banii şi fugi>”, a precizat artistul.

Pus în faţa faptului împlinit, muzeul a decis să expună lucrarea goală în expoziţia pentru care fusese comandată. Totuşi, după ce expoziţia se va termina, muzeul vrea banii înapoi, aşa cum stipulează contractul, dar Haaning spune că nu intenţionează să îi returneze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici